NEMA PORUKA

MARTINA DALIĆ TRAŽILA PREGLED SVIH MAILOVA Sada je potvrđeno da da nije bilo prijetnji Todoriću ni drugima

Ivica Todorić i Martina Dalić
 Boris Kovačev / Robert Fajt / Hanza Media

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske Martina Dalić zatražila je od premijera 30. rujna da nadležne službe provjere sve poslužitelje preko kojih šalje e-mail poruke i danas je objavila u priopćenju kako nisu pronađene poruke koje bi ukazivale na prijetnje prema gospodinu Ivici Todoriću ili bilo kojem drugom članu Uprave Agrokora.

Zatražila je da odgovarajuće službe Republike Hrvatske preuzmu sve elektroničke uređaje, uključujući i privatne, s kojima se potpredsjednica Vlade služi kako bi pregledali sve poslužitelje preko kojih šalje e-mail poruke, stoji u priopćenju.

Ostatak priopćenja donosimo u cijelosti:

"Ovaj je zahtjev potpredsjednica Vlade obrazložila medijskim objavama o navodnim prijetnjama bivšim članovima Uprave Agrokora i zatražila da pregled obuhvati i izuzme "svu komunikaciju s Ivicom Todorićem i bilo kojim drugim članom Uprave Agrokora, ako takva postoji".

Po zahtjevu predsjednika Vlade nadležna državna tijela zadužena za zaštitu sigurnosti informacijskih sustava pregledala su sve službene poslužitelje i službene korisničke račune potpredsjednice Vlade, osobne komunikacijske uređaje s privatnom e-mail korespondencijom potpredsjednice Vlade te dostupnu komunikaciju na stranim davateljima e-mail usluga.

Nadležna državna tijela su nakon obavljenih pregleda izvijestila da "nisu pronađene poruke koje bi ukazivale na prijetnje prema gospodinu Ivici Todoriću ili bilo kojem drugom članu Uprave Agrokora".

Iz svega navedenog potpuno jasno proizlazi da je potpredsjednica Vlade Martina Dalić sama zatražila punu provjeru svih svojih e-mail korisničkih računa i da je ista pokazala da ne postoje nikakve prijeteće poruke prema Ivici Todoriću ili bilo kojem drugom članu Uprave Agrokora.

Vlada Republike Hrvatske osuđuje korištenje neistinitih informacija od strane vlasnika Agrokora Ivice Todorića u napadima na potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić kao i cijelu Vladu Republike Hrvatske."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:21