NAJUSPJEŠNIJI PODUZETNIK

MATE RIMAC USKORO VIŠE NEĆE BITI VEĆINSKI VLASNIK 'Iznenađen sam, imamo prvog zainteresiranog kupca u Hrvatskoj, stavit će i hrvatske tablice'

 
Mate Rimac
 Vlado Kos / CROPIX

Mate Rimac vjerojatno uskoro više neće biti većinski vlasnik tvrtke Rimac automobili. Za RTL je progovorio o planovima za budućnost tvrtke, ali i interesu hrvatskih kupaca za njegov, više od 12,5 milijuna kuna vrijedan, automobil.

Na Trgu J.J. Strossmayera u Zagrebu ovih dana je izložen Rimčev novi model C_Two te ga tako mogu doći vidjeti svi zainteresirani.

Na upit novinara ima li u Hrvatskoj zainteresiranih za kupnju ovog automobila koji vrijedi 1,7 milijuna eura, Rimac je odgovorio potvrdno.

- Htjeli smo da domaća publika vidi auto, naravno ne računamo na hrvatsko tržište. Nismo nikada mislili da ćemo prodati ijedan auto u Hrvatskoj, nego je ovo prilika da naši ljudi vide auto koji se tu u našem susjedstvu razvija, računamo da su ponosni na to što su Hrvati u stanju napraviti. Auto je velikim dijelom dizajniran i proizveden u Svetoj Nedelji, Splitu i Osijeku gdje imamo svoje urede. Iznenadilo me, imamo prvog zaineresiranog kupca iz Hrvatske, čak je rekao da bi stavio hrvatske tablice. Meni će biti iznimno drago ako ijedan bude na hrvatske tablice, rekao je Rimac.

Rimac je također otkrio da za nekoliko mjeseci više neće biti većinski vlasnik.

Zagreb, 280918.
Strossmyerov trgu.
Auto Rimac izlozio svoj najnoviji model C_Two na trgu J.J. Strossmayera.
Osim automobila izlozeni su i elektricni bicikli Greyp.
Na fotografiji: C_Two.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

Imate ponude izvana, ali firma još uvijek ostaje u Svetoj Nedelji. Je li se išta promijenilo? Iz Vaše perspektive, je li u Hrvatskoj lakše raditi?

“Mislim da se u Hrvatskoj previše kuka. Mi smo se uzdali u se i u svoje kljuse. Imamo investiture iz cijeloga svijeta, sad je Porsche ušao, financiranje smo od prvog dana rješavali sa stranim investitorima, to isto znači da sam ja sada 55 posto vlasnik firme i kroz nekoliko mjeseci više neću biti većinski vlasnik. Da bi osigurali razvoj i rast firme potrebne su investicije. Mi imamo klijente vani, puno zaposlenika nam dolazi izvana. Mi želimo pokazati da je moguće ovakav proizvod i tim razviti u Hrvatskoj. Svima je otvoreno tržište investicija i kupaca”, zaključuje na kraju Rimac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:48