MEĐIMURSKI ŽUPAN

MATIJA POSAVEC JOŠ JEDNOM KOMENTIRAO ZAŠTO NIJE DOŠAO U BREZOVICU, A DOTAKNUO SE I KUŠČEVIĆA 'Da sam ja premijer, on bi bio teret Vlade'

Matija Posavec
 Ranko Suvar / CROPIX

Župan Međimurske županije Matija Posavec za N1 je komentirao zašto se nije pojavio na obilježavanju Dana antifašističke borbe u Brezovici kao izaslanik Kolinde Grabar-Kitarović te komentirao je li ministar Kuščević teret vladajuće koalicije.

"Razlog nedolaska u Brezovicu je čisto neke druge naravi, nego što drugi imuptiraju da politika ima veze s time. Ja sam i prošle godine bio izaslanik predsjednice. Ove godine dogodile su se neke druge stvari i bio sam spriječen doći", kazao je Posavec.

Na pitanje je li mogući razlog nedolaska to da se njegovo pojavljivanje ne bi protumačilo kao podrška akutalnoj predsjednici, Posavec je to negirao kazavši da nikada nitko, koliko god se dugo bavio politikom, nije utjecao na njega.

"Predsjednica je institucija, institut predsjednika je delegirao mene jer u Međimurju živimo i dišemo antifašističke vrijednosti. Ponavljam još jednom, dogodile su se neke okolnosti na koje nisam mogao utjecati", kazao je župan Posavec.

Posavec je kazao kako koalicija HDZ-a i HNS-a može izdržati do kraja, no kako je ista ta koalicija naštetila HNS-u jako.

Na pitanje da komentira afere ministra Kuševića, Posavec je kazao kako će sve probleme koji su vezani uz ministra morati riješiti predsjednik Vlade.

Upitan bi li ministar Lovro Kuščević bio teret vladajućoj koaliciji da je on predsjednik Vlade, Posavec je kazao: "Apsolutno."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:41