JOŠ SAMO DVA DANA

Matijašević: Nemamo dovoljno potpisa, ali blizu smo

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 22.06.2010. u 12:58

Neja Markičević / CROPIX

ZAGREB – Sindikalisti na konferenciji za novinare nisu mogli potvrditi neslužbenu informaciju da su prikupili dovoljan broj potpisa za zahtjev o raspisivanju referenduma o izmjenama Zakona o radu.

"Ne možemo sa sigurnošću potvrditi informaciju koja se pojavila u dijelu medija kako smo prikupili dovoljan broj potpisa. Blizu smo, ne možemo se izraziti u postocima", rekao je koordinator pet sindikalnih središnjica i predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević ponovno pozvavši građane da potpišu zahtjev sindikata, a to mogu još učiniti danas i sutra.

Matijašević je izvijestio da će o privremenim rezultatima izvijestiti javnost u četvrtak ujutro na konferenciji za novinare.

Objasnio je da aktivisti obrađuju dosadašnje potpise te da se akcija nastavlja.

Istaknuo je da sindikati trebaju i veći broj od potrebnih 449.506 jer će se provjeravati valjanost svakog potpisa.

Matijašević je zahvalio političkim strankama koje su pomogle u prikupljanju potpisa. Među njima su, kaže, stranke od krajnje ljevice do krajnje desnice što je dokaz da akcija nije politizirana niti u korist ijedne političke opcije, već je to akcija građana za opće dobro.

Predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar sindikalistima je danas predao 80.000 potpisa koje su prikupili njegovi aktivisti.

Izdvajamo