KANDIDAT ZA VODITELJA

MATKO GLUNČIĆ 'Očekujem da će odluka o novom šefu Ekspertne radne skupine za obrazovnu reformu biti stručma, a ne politička. Imam šanse...'

 
 Goran Mehkek / CROPIX

Državni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja i kandidat za voditelja Ekspertne radne skupine (ERS) za provedbu kurikularne reforme Matko Glunčić rekao je u utorak kako očekuje da će odluka Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije (PSP) o izboru voditelja i članova ERS biti stručna, istaknuvši da se ne slaže s eksperimentalnim uvođenjem kurikularne reforme jer nije do kraja pripremljeno ni kompletno.

"Ne slažem se s ovim eksperimentom jer nije kompletan, zanemaruje niz dokumenata koji su napravljeni tijekom reforme i bazira se samo na predmetnim kurikulima i okviru kurikula, zanemarujući cijelu strukturu. Ne slažem se i zbog toga što nije do kraja pripremljen", rekao je Glunčić novinarima ispred Vlade, gdje je u tijeku sjednica PSP-a, kojim predsjeda premijer Andrej Plenković.

Glunčić, koji je uz rektoricu Sveučilišta u Zadru Dijanu Vican bio voditelj Povjerenstva za provedbu Cjelovite kurikularne reforme nakon što je s te dužnosti razriješen Boris Jokić, rekao je novinarima kako vjeruje da ima šanse za izbor na čelo ERS-a, s obzirom na to da je napisao dobro motivacijsko pismo te da ima dobre kvalifikacije.

Ne misli da će odluka o izboru voditelja ERS-a biti politička. "Mislim da će biti stručna. zašto bi bila politička? Povjerenstvo će na kraju obrazložiti zašto je donijelo neki stav. Mislim da će oni to stručno obrazložiti u skladu sa stručnim kriterijima", rekao je.

Na pitanje kako će surađivati s ministricom Blaženkom Divjak, bude li izabran, kratko je odgovorio kako "nema nikakvih problema sa suradnjom", dodavši da do sada s njom nije razgovarao o kandidaturi.

Ministrica Divjak u nedjelju je za N1 televiziju rekla kako nije realno očekivati da bi Glunčić mogao voditi ERS, s obzirom na to da govori protiv programa.

Novinare je zanimalo i čime će se baviti ERS, s obzirom na to da reforma kreće od jeseni, Glunčić je objasnio kako se puno toga još mora dovršiti. "Na jesen kreće eksperimentalno, a po strategiji bi trebalo frontalno krenuti u osnovnu i srednji školu, sa svim kurikulima koji budu napravljeni", dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 12:49