NISU PRIMILI ŠEST PLAĆA

Matuljski TIBO ponovno u štrajku

 Vedran Karuza / Novi list / CROPIX

Oko 80 radnika Tvornice industrijske i brodske opreme "3. maj" (TIBO) od ponedjeljka opet štrajka jer nisu primili gotovo šest plaća i potpuno su ogorčeni, izjavio je povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u toj tvornici Željko Bilić.

Bilić je naveo da je sindikalno povjerenstvo prošlog tjedna odlučilo da se u toj tvornici pokrene novi štrajk, da radnici nisu primili gotovo šest plaća te da od Uljanik grupe nije prispjela ni najavljena pozajmica za plaće od 2,5 milijuna kuna.

Radnici su ogorčeni, Uprava nema rješenja, a iz Centra za restukturiranje i prodaju (CERP) nemamo nikakvih informacija, rekao je i dodao da je sve izgledniji stečaj toga matuljskog poduzeća.

Bilić je istaknuo kako Uljanik grupa, po informacijama koje je dobio iz Nadzornog odbora Uljanika, nije odustala od pozjamice TIBO-u od 2,5 milijuna kuna ni od kupnje TIBO-a, koji je u stopostotnome državnom vlasništvu.

Država je nedavno dokapitalizirala TIBO sa zemljištem na kojemu se on nalazi, vrijednim oko 30 milijuna kuna.

Uljanik je, pak, potpisao pismo namjere po kojem će, nakon uknjižbe hipoteke na dio tog zemljišta, na račun TIBO-a uplatiti pet milijuna kuna za isplatu plaća. Uljanik je dosad već dao 2,5 milijuna kuna pozajmice za dvije plaće i dospjele obveze za doprinose.

Po pisanju medija, jedino pismo namjere na javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju dionica TIBO-a, nominalne vrijednosti 31,2 milijuna kuna, predao je samoborski DIV Tomislava Debeljaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:47