DVA ZARAŽENA U HRVATSKOJ

MATUŠIĆ: 'Koronavirus ne bi trebao značajnije utjecati na sezonu, no postoji određena briga, posebno u Istri...'

Frano Matušić
 Marko Todorov / CROPIX

Državni tajnik za turizam Frano Matušić u srijedu je rekao kako vjeruje da koronavirus ne bi trebao značajnije utjecati na turizam, s obzirom da se pojavio izvan glavne sezone.

- Vjerujemo da neće imati snažniji utjecaj jer se pojavio u zimskom razdoblju koje nije tako intenzivno za turizam - rekao je Matušić novinarima na ulasku u Banske dvore.

Na pitanje boji li se za predsezonu s obzirom da tijekom nje u Hrvatsku dolazi dosta turista iz Italije, odgovorio je kako sigurno postoji određena briga, posebno u Istri koja je naslonjena na Italiju i iz koje dolaze brojni talijanski vikend-gosti.

Dodao je kako vjeruje da neće biti potrebno zatvarati granice te da će se problem moći riješiti pojačanom kontrolom ulazaka i izlazaka iz Hrvatske, pogotovo putnika koji dolaze iz regija koje su zahvaćene koronavirusom.

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović izjavio je pak kako zasad nema podataka o tome da se hrvatski radnici koji rade u Italiji u većoj mjeri vraćaju kući, ali da će se tome posvetiti pažnja bude li potrebno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:29