DEMANTIRALI SUKOB

Mediji lažu, nema svađe s Bozanićem

Komisija se odlučila obračunati s medijima koji objavljuju vijesti o sukobu nadbiskupa i članova Iustitia et pax
Zagreb, 011109.Povodom blagdana Svih svetih mnogobrojni Zagrepcani obilaze gradska groblja kako bi se prisjetili najmilijih koji vise nisu medju nama i na njihovim grobovima zapalili svijece i polozili cvijece. Na slici: Kardinal Josip Bozanic odrzao je misu u crkvi Krista kralja.Foto Marko Miscevic/ CROPIX
 Marko Miščević/CROPIX

ZAGREB - Komisija Iustitia et pax sastala se danas u tajništvu Hrvatske biskupske konferencije i o tome izvijestila priopćenjem. U njemu prvo precizno izvještavaju da su imenovali novog tajnika, dr. Gordana Črpića, “jer dosadašnja, dr. Dubravka Petrović Štefanac, odlazi na porodiljski dopust”.

Najavljuju i knjigu o svom 20-godišnjem radu, a onda se ispričavaju što kasni njihov dokument o negacionizmu.

A onda veliki obrat i prava tema. Naime, “članovi Komisije su analizirali reakcije javnosti na svoju Izjavu o hrvatsko-slovenskom razgraničenju”, te konstatirali “veliku podršku hrvatske javnosti”.

“Komisija odbacuje medijske laži o njenom navodnom sukobu s kardinalom Josipom Bozanićem. To je tipičan primjer komunističkog ponašanja, kada se nešto tvrdi bez argumenata, a s nakanom da se umjetno stvore podjele u Crkvi.”

U nastavku tvrde da “neki pojedinci ne mogu shvatiti kako nije euroskepticizam tražiti da se u odnosu prema EU hrvatski političari ne smiju voditi ‘podaničkim mentalitetom’, nego da trebaju argumentirano i na temelju međunarodnoga prava braniti nacionalne interese”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2022 00:14