SNIMKA POSTALA HIT

MEDIJI U REGIJI EKSPLODIRALI ZBOG GRABAR-KITAROVIĆ KOJA ČITA PIPI 'Već dugo nismo vidjeli ništa zabavnije, ne znamo kako nam je ovo dosad promaknulo'

 
 Youtube

Društvenim mrežama danas se počela širiti snimka iz travnja ove godine u kojoj predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović čita ulomak iz dječje knjige 'Pipi Duga Čarapa' švedske spisateljice Astrid Lindgren.

U samom uvodu je ojbasnila da se s veseljem odazvala molbi Martine Mihalić, nastavnice hrvatskog jezika koja predaje u Švedskoj, da pročita ulomak iz knjige Pipi Duga Čarapa koja je, kaže predsjednica, 'godinama dio djetinjstva djece diljem svijeta koja uživaju u opisima veselih avantura te neobične djevojčice'.

Potom je usporedila Astrid Lindgren, autoricu Pipi Duge Čarape i Ivanu Brlić Mažuranić, čije djelo Čudnovate zgode šegrta Hlapića, kako je rekla, često čita s učenicima osnovnih škola. Pozvala je djecu da s roditeljima čitaju knjige Ivane Brlić Mažuranić, ali i drugih autora, i to na glas kako bi 'slušali naše lijepe hrvatske riječi i prepoznali bogatstvo hrvatskog jezika'.

O snimci su se raspisali i regionalni mediji. Sarajevsko Oslobođenje na portalu piše kako je to video koji morate vidjeti. - Zaista ne znamo kako nam je ovo dosad promaknulo, ali bila bi ozbiljna šteta ne podijeliti s vama jer dugo nismo vidjeli ništa zabavnije, navodi Oslobođenje.

'Kolinda kao Pipi Duga Čarapa: Hrvatska predsjednica postala hit zbog poznate priče za djecu' naslov je pod kojim srpski Kurir objavljuje vijest o popularnoj snimci.

Vijest prenose i banjalučke Nezavisne novine, a srpski Alo vijest prenosi pod naslovom 'Kolinda, što to radiš? Društvene mreže gore, hrvatska predsjednica kao Pipi Duga Čarapa'.

Ni Slobodna Bosna nije propustila prenijeti vijest o snimci pod naslovom 'Ovo je hit, Kolinda prekucala: Predsjednica Hrvatske sjedi u svom uredu i uživljeno naglas čita 'Pipi Dugu Čarapu'.

Radio Televizija Srbije piše kako naša predsjednica uživa čitajući Pipi Dugu Čarapu.

Kabineti predsjednika zemalja širom svijeta prepuni su knjiga, od klasika do moderne književnosti. A u uredu predsjednice Hrvatske našla se i jedna knjiga za djecu, ističe RTS.

O čitanju Pipi Duge Čarape u predsjedničinu uredu raspisao se i srpski Blic. Vijest prenose pod naslovom 'Kolinda je sjela za svoj predsjednički stol, otvorila knjigu i počela čitati. Kad čujete što, prasnut ćete u smijeh'.

O predsjedničinoj snimci piše i bosanskohercegovački portal Face.ba. - Da su naši političari smiješni sami od sebe, to i znamo, ali izgleda da ima i smiješnijih, makar ponekad. Tako je predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović snimila vlastitu izvedbu "Pipi Duge Čarape", vrlo elegantno, uživljeno i interesantno, piše Face.ba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 03:15