DUBROVNIK

MEDITERANSKI SAJAM ZDRAVE PREHRANE, LJEKOVITOG BILJA I ZELENOG PODUZETNIŠTVA Održiv razvoj i zdrava prehrana u fokusu su 14. izdanja manifestacije

 Getty Images

U Dubrovniku se od 16. do 19. ožujka održava 14. Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva.

'Orijentacija sajma usmjerena je na podizanje svijesti o zdravoj prehrani, ekološkim standardima, održivom razvoju, ravnoteži prirode gospodarstva i čovjeka, kroz izobrazbu putem predavanja, radionica, okruglih stolova, znanstvenih kongresnih skupova', rekao je voditelj sajma mr. sc. Vedran Kraljević.

Hotel Tirena na Babinom Kuku bit će domaćin ovog prodajno-izložbenog sajma, kulinarskog showa, radionica i predavanja. Na kraju manifestacije izlagačima koji su imali najbolji nastup, najbolji proizvod, najbolji biljni proizvod i koji su značajno doprinijeli promociji eko-gospodarstva u Republici Hrvatskoj bit će uručene nagrade. 'Time želimo potaknuti podizanje kvalitete nastupa izlagača', dodao je Kraljević.

Najveća nacionalna manifestacija za male i srednje poduzetnike, obrtnike i OPG-ove održava se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Mediteranski sajam zdrave prehrane i ljekovitog bilja počeo je s radom 2004. g. u organizaciji Dubrovnik Sun d.o.o., te u suorganizaciji Udruge Dubrovnik - zdravi grad, Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Dubrovnik, Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije, Dubrovačkog centra za poduzetništvo, Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika, Regionalne razvojne agencije Dunea d.o.o., Humanitarne mirotvorne organizacije «Deša» i Udruge Zdravi život Rijeka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:34