DEVASTACIJA NA HVARU

MEĐUGORSKA VIDJELICA U ČUDU NAKON ŠTO JE OTKRIVENO KAKO JE BETONIRALA PLAŽU 'Kakva kuća? Koja plaža? Kakvo betoniranje? Prvi put čujem za sve to'

 Branimir Boban / CROPIX, Slobodna Dalmacija

Kakva kuća? Koja plaža? Kakvo betoniranje? Prvi put čujem za sve to, nije to istina i ne mislim se sada spuštati na tu razinu i to komentirati, izjavila je za 24sata međugorska vidjelica Mirjana Dragičević Soldo nakon što je Slobodna Dalmacija danas objavila kako je pred svojom luksuznom vilom na Hvaru bez dozvole betonirala plažu.

Podsjetimo, Sućurani su prijavili međugorsku vidjelicu da je betonirala plažu, postavila ležaljke i tjera kupače.

- Morate vidjeti, inače nam nećete vjerovati - ponavljali su u transu.

SLOBODNA DALMACIJA

Iz Odjela za pomorstvo i turizam županije Splitsko-dalmatinske osuđuju uništavanje prirode.

SLOBODNA DALMACIJA

Iz njihovih riječi može se zaključiti da je osoba koja je postavila ležaljke trebala za njih tražiti i koncesijsko odobrenje:

- Betoniranje na pomorskom dobru, kao ni uzurpacija istoga, nisu dozvoljeni. Planom upravljanja pomorskim dobrom na području Općine Sućuraj za 2019. na mikrolokaciji Uvala Blace predviđeno je 15 ležaljki i 15 suncobrana. Prema dostavljenoj fotografiji vidimo da nije riječ o istoj lokaciji.

SLOBODNA DALMACIJA

Slijedom navedenog, možemo potvrditi da nije riječ o koncesijskom odobrenju. Za uvalu Blace, općina Sućuraj, otok Hvar do danas UO za turizam nije zaprimio nijednu prijavu, ni preko internetskog obrazaca niti direktno e-mailom ili poštom.

SLOBODNA DALMACIJA

Vaša prijava bit će proslijeđena nadležnim institucijama; Lučkoj kapetaniji, Građevinskoj inspekciji, Inspekciji zaštite okoliša i Komunalnom redarstvu Općine Sućuraj - najavili su iz Županije. ​

SLOBODNA DALMACIJA

Opširnije pročitajte OVDJE

SLOBODNA DALMACIJA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 01:39