PREKINUTI INTERVJU

Mesić bacio mikrofon: Dosta mi je tih sranja!

 Davor Pongračić/Cropix

Hrvatski predsjednik na odlasku Stipe Mesić u četvrtak je, prvi je put u deset godina, prekinuo intervju – razgovor s novinarkom RTL-a Ivanom Brkić.

Mesić je više puta tijekom snimanja, koje nije išlo uživo, izražavao nezadovoljstvo postavljenim pitanjima, a kap je prelila čašu kada ga je novinarka pitala podržava li možda glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića zato što ga ovaj drži u šaci. Skinuo je mikrofon, ustao i napustio knjižnicu predsjedničkog ureda u kojoj se vodio razgovor.

Predsjedniku se prvo nije svidjelo novinarkino inzistiranje na tome da je Jadranku Kosor svojevremeno optuživao da je nelegalno stekla stan, dok je danas od te optužbe odustao. Ivana Brkić nije prihvatila njegov odgovor da je to tvrdio samo u predsjedničkoj kampanji 2005., ističući da je to pitanje otvarao i 2007.

Nakon toga ga je Brkić iznervirala upornim traženjem da konačno razjasni zašto je u aferi Podravka prvo tvrdio da nikoga nije zvao radi pozajmice šefu SMS-a Srđanu Mladiniću, a potom priznao da je zvao predsjednika uprave Podravke Zdravka Šestaka.

Mesić je već tada bio vidno ljut; novinarka ga je pozivala da ne prekida razgovor, a kada je na red došao Bajić, predsjednik je rekao "Dosta mi je tih sranja" i prekinuo intervju. Mesiću ovo doduše nije prvi put da javno koristi vulgarizme - neke svoje političke protivnike predsjednik je svojedobno otvoreno nazivao "seronjama".

Razgovor bi trebao biti emitiran u nedjelju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:48