BIVŠI PREDSJEDNIK

MESIĆ NE MOŽE PREŽALITI UKIDANJE SVOG UREDA 'Imam puno poteškoća, pozivi mi lutaju, idu na sve strane... Milanović? Ima sve šanse da ponovi mandat'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 18.02.2020. u 18:28

Zagreb, 130419.
Pavla Hatza 16.
Zavrsna konferencija Centra za studija demokracije i ljudskih prava povodom zavrsetka edukacijskog programa.
Na fotografiji: Stjepan Mesic.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX

Stjepan Mesić

Bivši predsjednik Stjepan Mesić osvrnuo se na inauguraciju Zorana Milanovića te o čitavoj svečanosti, uglavnom, imao samo riječi hvale, javlja RTL.

- Milanović je to dobro smislio. Mislim da ima drugačije iskustvo kao premijer, zna što treba raditi kao predsjednik. I mislim da ima sve šanse da ponovi mandat, rekao je Mesić i dodao kako nije imao posebne osjećaje dolazeći na Pantovčak na kojem je proveo deset godina jer se, kako je rekao, ne veže uz objekte.

No, za jednim objektom, ipak, žali - uredom bivšeg predsjednika.

- Imam puno poteškoća zbog poziva koje dobivam iz inozemstva, odlazim na razne konferencije i forume, pozivi mi lutaju - nemam ured pa nešto odlazi u Ilicu, nešto Savez boraca koji mi je ustupio jednu prostoriju, a često ih dobivam i na Ured sadašnjeg predsjednika pa mi oni šalju, ali ti pozivi lutaju, požalio se Mesić.

Kolinda Grabar-Kitarović sada će dobiti ured, no Mesić nije siguran kakve će od toga biti koristi.

- To što će ona napraviti, to tek treba vidjeti. Ako će raditi kao što je radila kao predsjednica, onda neće biti koristi, to je bila estrada, više njena osobna promocija, a nisam vidio neke koristi za Hrvatsku, rekao je Mesić za RTL.

Izdvajamo