NEVRIJEME VEĆ ZAHVATILO OTOKE

METEOALARM IZDAO UPOZORENJE Očekuje se nestabilno vrijeme, u dijelovima zemlje jaki pljuskovi i grmljavinsko nevrijeme, u utorak već toplije

 
 Marko Todorov/Boris Kovačev/Cropix

Vikend je prošao u znaku nestabilnog vremena. U unutrašnjosti su se izmjenjivali kiša i sunce, no na područjima je bilo i jakih pljuskova i grmljavinskog nevremena.

U nedjelju navečer jaka kiša zadala je probleme Vinkovčanima. Potopila je cestu u Ulici bana Jelačića u neposrednoj blizini križanja s Ulicom Hrvatskih kraljeva u Vinkovcima, javila je Vinkovačka Televizija na svom profilu na Facebooku, a javili su se i brojni građani. Neki su pisali da ne mogu ni izaći iz kuće jer staze i kanali puni vode.

Kako javlja Dalmacija danas, suhi vikend u Dalmaciji pokvarilo je nevrijeme koje se u noći s nedjelje na ponedjeljak razvilo nad otvorenim morem, a grmljavinskih pljuskova do ponoći bilo je oko otoka Visa. U kratkom periodu na dijelovima Visa već su pale veće količine oborina, a pljuskovi su iza ponoći zahvatili zapadne dijelove Hvara.

Danas će biti promjenjivo vrijeme, prijepodne i pretežno oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno je moguća i obilnija oborina, osobito na istoku, u gorju i u Dalmaciji. Poslijepodne postupan prestanak oborine i razvedravanje sa zapada.

Vjetar povremeno umjeren, na udare jak sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu većinom umjeren sjeverozapadnjak i bura, podno Velebita na udare i olujna, prognozira za ponedjeljak Državni hidrometeorološki zavod.

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 21 i 26, a na Jadranu od 26 do 29 stupnjeva Celzijevih.

Za veći dio Hrvatske Meteoalarm je za ponedjeljak izdao žuto upozorenje što znači da vremenske prilike neće biti uobičajene te da treba biti na oprezu ako se namjeravate baviti aktivnostima koje su izložene meteorološkim rizicima.

Screenshot / meteoalarm.eu

Za Splitsko-dalmatinsku županiju, uključujući otoke, izdano je narančasto upozorenje što prema Meteoalarmu znači da su šteta i ljudske žrtve moguće. Budite oprezni i svjesni rizika.

U utorak će već biti toplije. Moguće se umjerene naoblake, a na istoku zemlje i u gorju moguć je i poneki pljusak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 12:22