BROJKE NE LAŽU

METROPOLA IPAK LIBERALNA Zagrepčani na nedjeljnom referendumu dali 30 posto svih glasova PROTIV i samo 20 ZA

    AUTOR:
    • Dragana Radusinović

  • OBJAVLJENO:
  • 03.12.2013. u 21:13

Goran Mehkek / CROPIX

Zbog svoje veličine, iako je većina građana bila "za", ukupnom broju glasova "protiv" na razini cijele države Zagreb je pridonio više nego Primorsko-goranska i Istarska županija

Iako je u gradu Zagrebu većina građana, njih 56 posto, na referendumu u nedjelju glasala “za”, odnosno podržala inicijativu U ime obitelji u nastojanju da se brak Ustavom definira kao zajednica žene i muškarca, Zagrepčani u ukupnom broju glasova “za” čine samo 20 posto. S druge strane, zagrebački birači čine 30 posto svih birača koji su glasali “protiv”, pokazuje detaljnija analiza opredjeljenja birača prošle nedjelje.

Zbog svoje veličine, iako je većina građana bila “za”, ukupnom broju glasova “protiv” na razini cijele države Zagreb je pridonio više nego Primorsko-goranska i Istarska županija, jedine dvije županije u kojima je većina građana bila protiv ustavnog definiranja braka kao heteroseksualne zajednice. U Zagrebu je “protiv” glasalo 146.859 ljudi, a u Primorsko-goranskoj županiji 51.028 birača te u Istarskoj 34.634. Gledajući apsolutne brojke, u Zagrebu živi najviše onih koji smatraju da homoseksualci ne bi smjeli biti diskriminirani Ustavom.

Izdvajamo