NA SABORSKOJ SJEDNICI

'MI MU IZGLASAVAMO POVJERENJE, A NJEGA NEMA' Ostojić na mjestu potpredsjednika Vlade zamijenio Mimicu, HDZ se bunio jer ga nema u Saboru

Predsjednik Sabora Josip Leko objasnio je kako Ostojić nije mogao doći jer je na putu i nije znao da će danas biti glasovanje i njemu.
 Goran Mehkek/CROPIX

ZAGREB - Sabor je danas, na svojoj posljednjoj sjednici u ljetnom zasjedanju, sa 84 glasova za, 28 protiv te 9 suzdržanih dao povjerenje ministru unutanjih poslova Ranku Ostojiću i za obnašanje dužnosti potpredsjednika Vlade za unutarnju politiku. HDZ je negodovao jer Ostojića nije bilo u sabornici.

- Krajnje je ponižavajuće da se Ranko Ostojić nije pojavio u Saboru dok mu se izglasava povjerenje, to je bez presedana. Trebao bi biti ovdje kako bismo mu barem kurtoazno zapljeskali – poručio je HDZ-ovac Ivan Šuker.

Predsjednik Sabora Josip Leko objasnio je kako Ostojić nije mogao doći jer je na putu i nije znao da će danas biti glasovanje i njemu.

- I meni je žao što ministar nije tu, ali posao je posao – rekao je Leko.

- Ostojić je prvi ministar u Milanovićevoj Vladi koji je dobio povjerenje Sabora prema novim pravilima saborskog Poslovnika, a prema kojim se o kandidatu za člana Vlade više ne raspravlja na sjednici Sabora već samo na nadležnom Odboru. Ostojić će, podsjetimo, na mjestu potpredsjednika Vlade zamjeniti Nevena Mimicu koji je postao Povjerenik Europske komisije.

- Povjerenje Sabora i to za treći mandat na čelu Vrhovnog suda dobio je Branko Hrvatin. Za još četiri Hrvatinove godine u fotelji predsjednika Vrhovnog suda glasalo je 120 zastupnika, a dvoje je bilo suzdržano.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:56