JOŠ U ŽIVOTNOJ OPASNOSTI

MIGRANT KOJEG JE RANIO POLICAJAC OPERIRAN ČETVRTI PUT Šef policijskog sindikata: 'Policajci su profesionalno obavili posao. Tko radi taj i griješi'

Migrant koji je u subotu teško ozlijeđen u policijskom propucavanju na području Tuhobića u ponedjeljak je operiran i po četvrti put, no stanje mu je i dalje nepromijenjeno - bez svijesti je te i dalje u životnoj opasnosti
Ilustracija: Uhićenje migranta
 Robert Fajt / HANZA MEDIA

Migrant kojeg je u subotu vatrenim oružjem ranio policajac, u ponedjeljak je podvrgnut još jednoj operaciji te je zasad stabilno, rekli su nam u KBC-u Rijeka, gdje je pacijent trenutno u Jedinici intenzivnog liječenja.

Kako ističu u KBC-u, operiran mu je trbuh te za sada dobro reagira na terapiju i u fazi je buđenja. Međutim, još uvijek se nalazi u životnoj opasnosti i provode se sve mjere intenzivnog liječenja.

Migrantu su ozlijeđeni pluća, jetra i kralježnica.

Migrant je ozlijeđen u subotu kada mu je, tijekom policijskog postupanja prema skupini ilegalnih migranata na planini Tuhobić na nepristupačnom terenu u Gorskom kotaru, jedan policajac propucao toraks i abdomen.

Iz primorsko-goranske policije rekli su kako su na mjestu događaja obavili očevid i izuzeli predmete koji mogu pomoći pri utvrđivanju okolnosti događaja, te su predani na vještačenje.

S obzirom na tajnost izvida i izvješće stručnog tima Ravnateljstva policije koje još nije dovršeno, iz policije navode kako još uvijek ne mogu iznositi više detalja o tom događaju.

Iz Sindikata policije Hrvatske naveli su kako je do ozljeđivanja migranta došlo uslijed slučajnog opaljenja iz vatrenog oružja, te da je život migranta spašen jer je policajac koji je pucao postupio u skladu s najvišim načelima.

Ozlijeđeni se nalazio u skupini od 17 ilegalnih migranata. Nitko od njih nije zatražio pravnu zaštitu u Hrvatskoj, pa će biti vraćeni u BiH, odakle su nezakonito ušli u Hrvatsku.

Jagić: 'Došlo je do slučajnog opaljenja, to je izolirani slučaj...'

Taj je slučaj komentirai i šef Sindikata policije Hrvatske, Dubravko Jagić, koji kaže da Sindikat stoji iza kolege policajca i da je riječ o slučajnom događaju.

'Ne bih koristio riječ upucao. Stojimo iza kolege. Dakle, došlo je do slučajnog opaljenja. Naravno, na teren su izašle sve službe Ministarstva unutarnijh poslova, koji su išli ispitati i došlo se do zajedničkog zaključka da je to bilo slučajno opaljenje', rekao je Jagić i dodao da taj policajac nije nosio pištolj, nego pušku, prenosi N1.

'Gledajte, puška mora biti vani, gdje ćete je staviti?', rekao je i dodao da se dosad nije dogodilo ništa slično.

'To je jedan izolirani slučaj gdje se dogodilo slučajno opaljenje. S obzirom na teren i ostale stvari, dogodilo se to što se dogodilo. Međutim, ja isto tako hoću reći da ti ljudi, dakle migranti koji prelaze ilegalno granicu, moraju biti svjesni opasnosti i da znaju da je policija tu i da smo mi tu da štitimo granicu i tu nema neke prevelike filozofije. To se tako radi, policajci su profesionalno obavili posao. Naravno, tko radi taj i griješi', rekao je Jagić za N1 .

Migrantu koji je sada u bolnici na intenzivnoj njezi poželio je brz oporavak, no istaknuo je kako sve to 'ide na trošak poreznih obveznika'.

'Može to biti bešćutno koliko hoće, ali se radi o tome jednostavno da i mi imamo svoje potrebe, to je prva stvar, a druga stvar ne želimo biti gosti u vlastitoj zemlji', zaključio je Jagić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:37