ISTUP TIJEKOM DIJELJENJA UDŽBENIKA

MILAN BANDIĆ 'Znate li vi da Bandić svima da? Ja da sam žensko bio bih najbolje žensko, svima dam. Ja sam najbolja dama. Pikova dama'

 
Arhivska fotografija
 Neja Markičević / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u srijedu je po školama dijelio udžbenike, a poslije sjeo u đačke klupe i novinarima odgovarao na pitanja o aferi Štandovi za koje mu suđenje počinje 6. rujna.

Novinari su zagrebačkog gradonačelnika pitali kako komentira optužbe inicijative "Narod odlučuje" da je sabotirao njihovu akciju prikupljanja potpisa preskupim štandovima i s premalo lokacija, a on je odgovorio:

- Znate li vi da Bandić svima da? Ja da sam žensko bio bih najbolje žensko, a ja sam jedan mali muškarac. Ali ja svima dam. Je li vi vjerujete da ja njima nisam dao? Ja sam njima dao i više nego što su tražili, ali svoju dezorganiziranost, svoju nesposobnost da se organiziraju, neuspjeh žele prevaliti na gradonačelnika. Ali nije to ništa slučajno. Ali ja sam najbolja dama. Pikova dama - rekao je Bandić, kako prenosi N1.

"Nemojte im vjerovati, bili su kod mene, sve smo im dali što je trebalo, nisu uspjeli", dodao je.

Suđenje zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, njegovom suradniku Ivici Lovriću i voditeljici Tržnica Zagreb Zdenki Palac u "aferi štandovi" počet će 6. rujna, odnosno idućeg četvrtka. Odlučeno je tako na današnjem pripremnom ročištu na zagrebačkom Županijskom sudu.

Na pripremnom je ročištu također odlučeno da će sudskim vijećem u ovom predmetu predsjedati sudac Zdravko Majerović. Sudac Majerović zakazao je niz rasprava za rujan i listopad, a tijekom suđenja trebalo bi se ispitati oko 40 svjedoka i preslušati tajno snimljeni razgovori.

Bandić je u "aferi štandovi" optužen da je sa svojim suradnikom Ivicom Lovrićem i voditeljicom Tržnica Zagreb Zdenkom Palac udruzi U ime obitelji priskrbio nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna, ustupajući im bez naknade štandove na kojima su prikupljali potpise za referendum.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:23