OŠTRA REAKCIJA

MILAN KOVAČ O OPTUŽBAMA IZNESENIM U NU2 'Tužit ću Rajka Dondura, tog gospodina nikada u životu nisam ni čuo ni vidio'

Milan Kovač i Rajko Dondur
 Ranko Šuvar / Hanza Media / Screenshot: HRT

Umirovljeni varaždinski ekonomist Rajko Dondur, koji tvrdi da je 29 godina bio zaposlen u Vindiji, u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2 iznio je niz tvrdnji o privatizacijskom i poreznom kriminalu u toj varaždinskoj tvrtki.

Dondur tvrdi da je tijekom devedesetih bio koordinator ekonomsko-financijskog sektora u Vindiji te da je neposredno svjedočio, naknadno doznao, a katkad i osobno sudjelovao u kriminalnim radnjama vezanim uz privatizaciju, poreznim utajama, utajama na obračunu pristojbi, skrivanju i krivotvorenju dokumentacije pred državnim revizorima koji su nakon 2000. obavljali reviziju pretvorbe i privatizacije Vindije. Dondur je uz ostalo govorio i o kupnji varaždinske Koke, koju je Vindija na natječaju koji je raspisao Hrvatski fond za privatizaciju kupila u prosincu 1994. Pozadinu te prodaje Dundur je opisao sljedećim riječima: “Po raspisivanju natječaja pojavile su se plave kuverte. Ja sam jednu nosio u Hrvatski fond za privatizaciju, koji je morao odobriti kupovinu. Odnio sam 20.000 maraka predsjedniku fonda, gospodinu Milanu Kovaču. Znam da su i druge kolege nosili mito, ali o tome ne mogu govoriti”.

- To što se radi je monstruozno. Tužit ću Rajka Dondura, tog gospodina nikada u životu nisam ni čuo ni vidio - kazao nam je Milan Kovač. - Osim toga, malo su se i preračunali jer ja 1994. nisam bio na čelu Fonda. Predsjednik Fonda postao sam u svibnju 1995. godine. Dondurovo gostovanje imalo je za cilj da me se kompromitira jer sam upravo danas na sudu svjedok u procesu koji je bivši predsjednik Stjepan Mesić pokrenuo protiv kolumnista Milana Ivkošića jer je on u svojoj kolumni napisao da je Mesić veleizdajnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 02:38