ZASTUPNICA

MILANKA OPAČIĆ IZMIJENILA IMOVINSKU KARTICU Vratila nulu koja je misteriozno nestala te unijela ono što dosad nije palo na pamet ni jednom dužnosniku

 
 Profimedia/CROPIX

Nakon što se prije desetak dana našla na udaru javnosti zbog netočno ispunjene imovinske kartice u kojoj je bila navedena potpuno nerealna cijena obiteljske kuće, nekadašnja SDP-ova potpredsjednica Vlade i ministrica, a sada članica Bandićeve Strake rada i solidarnosti, Milanka Opačić ažurirala je svoje imovinsko stanje, piše Slobodna Dalmacija.

U imovinsku karticu koju je predala Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa vratila je nulu koja je ispala, pa sad kuća u Dubravi ne vrijedi više mizernih 200.000 kuna, odnosno 27 tisuća eura, nego 2 milijuna i 220 tisuća kuna.

Zastupnica je sada upisala i okućnicu pa se površina nekretnine popela sa prijašnjih 134 metra četvorna na čak 638 kvadrata.

Smanjila je vrijednost hibridnog automobila Toyote Auris iz 2011. koji je koncem 2019. vrijedio 74.100 kuna. Sada ga je procijenila samo na 20 tisuća kuna.

U novu karticu unijela je i ono što dosad nije napamet palo ni jednom dužnosniku, a to je da ima dva psa - udomljenog labradora starog 2,5 godine i kujicu pasmine cavalier king charles staru devet godina koju je platila tisuću eura.

U napomenama je napisala i da ima granitni grobni spomenik koji je plaćen 14.000 kuna.

Na smiješno malu vrijednost kuće prije deset dana pažnju je skrenuo redatelj Dario Juričan. On se tada narugao kako kuća koju posjeduje Opačić vrijedi manje nego jedan trosjed u stanu šefa njezine stranke Milana Bandića.

Milanka Opačić tada je za "Slobodnu" izjavila kako njezina kuća vrijedi 300.000 eura i da je vjerojatno u elektronskom upisu nenamjerno ispuštena jedna nula.

- Kad sam to danas vidjela ja sam odmah išla istražiti o čemu se radi. Još sam 2011. godine upisala da je vrijednost kuće 300 tisuća eura i zato ne znam kako se sad pojavio iznos od 200.000 kuna. Ne razumijem što se to dogodilo i evo još pokušavam to provjeriti kod Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Kod mene se u imovini nije ništa mijenjalo godinama, doista mi nije jasno kako je došle do greške - kazala je Opačić tada za "Slobodnu".

U imovinskoj kartici stoji kako zastupnica prima plaću od 14.914 kuna.

Uz kredit koji je podigla 2002. godine u Zagrebačkoj banci od 60.000 eura, na rok otplate od 20 godina, u novu je karticu upisala kako od lani otplaćuje leasing od 214.900 kuna.

Mjesečna rata je 3.046 kuna, a ugovorena kamata 4,5 posto. U kartici nije unijela novo vozilo, opremu ili plovilo pa se ne zna za što otplaćuje leasing.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:38