VLADA NE ODUSTAJE

MILANKA OPAČIĆ: 'Nećemo odustati od outsourcinga. Prava radnika bit će sačuvana!'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 05.06.2014. u 14:50

Goran Mehkek/CROPIX

Sindikati su danas počeli prikupljati potpise za raspisivanje referenduma o donošenju zakona protiv izdvajanja pomoćnih poslova u javnom i državnom sektoru

ŽUPANJA - Vlada neće odustati od namjere izdvajanja pomoćnih poslova u javnom i državnom sektoru, tzv. outsourcinga, potvrdila je danas u Županji potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić.

Dodao je da se već duže vrijeme radi na tri modela outsourcinga, kako bi se iznjedrila najbolja rješenja i za radnike i za državu.

"Vrlo brzo ćemo izaći s modelom. Žao mi je što sindikati od prvog dana nisu željeli s nama nikakvu komunikaciju. Na konferenciji gdje smo raspravljali o sva tri modela i njihovim dobrim i lošim stranama, oni su se ustali i demonstrativno otišli", kazala je Opačić, komentirajući prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma o donošenju zakona protiv izdvajanja pomoćnih poslova u javnom i državnom sektoru, koje je počelo danas na inicijativu 17 sindikata iz javnog sektora.

SINDIKATI PORUČILI VLADI 'Odluka o outsourcingu je avanturistička i bez analize'

Sindikati ističu da je Vladina odluku o 'outsourcingu' neosnovnih djelatnosti u javnom sektoru, u kojem radi 26.500 zaposlenika, "avanturistička, bez analize, nepripremljena, neozbiljna i nekorektna".

Ministrica socijalne politike i mladih, Milanka Opačić rekla je kako ne želi ulaziti u odnose sindikata i poslodavaca već joj je važno da 'sačuva prava radnika'.

"Kao potpredsjednica Vlade koja vodi tu cijelu reformu borit ću se za onaj model koji će najviše zaštiti radnike u tom sustavu", poručila je.

Na pitanje novinara, hoće li podržati predsjednika SDP-a Zorana Milanovića ili bivšeg ministra financija Slavka Linića, te kako gleda na moguću kandidaturu Zlatka Komadine za predsjednika SDP-a, kazala je kako je to "nešto što se mora riješavati prvenstveno u stranci".

Dodala je kako misli da u Županji u kojoj ljudi imaju sasvim druge probleme, nije primjereno da govori o bilo čemu vezanom uz SDP.

Milanka Opačić u Županji je posjetila Državni stožer za zaštitu i spašavanje, susrela se sa čelnicima poplavljene općine Gunja, a do kraja dana posjetit će i osobe iz poplavljenih mjesta županjske Posavine smještene u hostelu u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo naselje te razgovarati s ravnateljima Centara za socijalnu skrb iz Vinkovaca, Vukovara i Županje.

Izdvajamo