POZITIVAN POMAK

MILANOVIĆ INICIRAO SJEDNICU VIJEĆA ZA OBRANU Premijer drži da je niz važnih pitanja koja treba raspraviti...

Zagreb, 310315.Trg svetog Marka, Sabor, Dvorana Josipa Sokcevica-Mala vijecnica.Obiljezavanje godisnjice ulaska Republike Hrvatske u clanstvo NATO saveza u organizaciji Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupstini NATO-a.Na fotografiji : predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarovic i premijer Zoran Milanovic.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadic / CROPIX

Premijer Zoran Milanović sutra će se treći put službeno sastati s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović. Za razliku od prijašnja dva, koja su bila u Saboru, treći će se susret odigrati u Vili Prekrižje. Naime, tamo je u utorak u deset sati zakazana sjednica Vijeća za obranu.

Sjednicu je inicirao, doznali smo u Vladi, premijer Milanović, jer drži da je niz važnih pitanja iz obrane koja treba raspraviti. Prijedlog o sazivanju sjednice uputio je K. Grabar-Kitarović sredinom ožujka, što je predsjednica odmah prihvatila te su se bez većih problema usuglasili o dnevnom redu.

Na sjednici bi trebalo raspravljati o stanju u Oružanim snagama i strateškim dokumentima koje treba usvojiti. Uz premijera Milanovića i predsjednicu Grabar- Kitarović, na sjednici bi trebali sudjelovati i predsjednik Sabora Josip Leko, ministar obrane Ante Kotromanović, ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, ministar financija Boris Lalovac, načelnik Glavnog stožera OS Drago Lovrić, predsjednik saborskog Odbora za obranu Tomislav Ivić te savjetnik predsjednice za obranu i nacionalnu sigurnost Josip Buljević. Svi su oni članovi Vijeća, no, ovisno o dnevnom redu, mogu biti pozvane i druge osobe, o čemu zajedno odlučuju premijer i predsjednica. Vijeće za obranu inače se nije često sastajalo, a u mandatu Ive Josipovića bilo je pet sjednica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:16