PROVOKACIJA UPUĆENA BANDIĆU

MILANOVIĆ NA VLADI 'Ne gradimo fontane sred varoši, nego provodimo projekte od povijesne važnosti'

To su projekti koje vodi ova Vlada i administracija i njihovi rezultati postaju vidljivi, kazao je Milanović
Zagreb, 050314.Sjednica Vlade Republike Hrvatske na cijem dnevnom redu su izmedju ostalog izmjene i dopune Drzavnog proracuna za 2014., izmjene Zakona o doprinosima, prijedlog visine osnovice za obracun place drzavnih duznosnika te osnovice za obracun place sudaca i drugih pravosudnih duznosnika, te uredba o visini trosarine na cigarete i duhan.Na fotografiji: predsjednik Vlade Zoran Milanovic.Foto: Dragan Matic / CROPIX
 Dragan Matic / CROPIX

ZAGREB - Predsjednik Vlade Zoran Milanović rekao je na današnjoj sjednici Vlade da se njegova Vlada ne bavi gradnjom fontana, već provodi ozbiljne projekte kao što su oni u Osijeku i Poreču.

To su projekti koje vodi ova Vlada i administracija i njihovi rezultati postaju vidljivi, kazao je Milanović.

Dodaje kako Vlada ne gradi "simpatične fontane sred varoši", nego provodi projekte od povijesne važnosti za kvalitetu života stanovništva.

Milanović je to rekao u sklopu rasprave o davanju suglasnosti Hrvatskim vodama za sufinanciranje vodovodne infrastrukture Osijeka i Poreča iz sredstava EU-a.

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a Branko Grčić dodao je kako je riječ projektima koji nisu osobito vidljivi, ali su impozantni, a kao primjer naveo je vodovodni i sustav za pročišćavanje u Slavonskom Brodu vrijedan 30 milijuna eura, sufinanciran iz predpristupnog programa IPA.

MILANOVIĆ 'Mediji objavljuju netočne informacije. Ne ukidamo poticaje za zapošljavanje mladih'

Grčić ističe da je nedavno povećanje vodne naknade mali doprinos građana u odnosu na koristi koje će iz toga proizići.

S tim se slaže i ministar poljoprovrede Tihomir Jakovina, koji vodnu naknadu drži razvojnom.

Kako je izvijestio, Europska unija je za projekt poboljšanja vodne infrastrukture u Osijeku odobrila sufinanciranje u najvećem iznosu od 52,9 milijuna eura.

Ukupna procijenjena vrijednost projekta iznosi do 540,9 milijuna kuna bez PDV-a, od čega EU dio iznosi 395,3 milijuna kuna, a nacionalni do 145,5 milijuna kuna.

Za sustav odvodnje s uređajima za pročišćavanje otpadnih voda grada Poreča, odobreno je sufinanciranje iz Europske unije u najvećem iznosu od 49,7 milijuna eura.

Ukupna procijenjena vrijednost tog projekta iznosi do 501,2 milijuna eura bez PDV-a od čega EU-ov dio iznosi 370,9 milijuna kuna, a nacionalni dio do 130,2 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:45