IZBORNA KAMPANJA

MILANOVIĆ O NESREĆI KOLINDINOG AUTOBUSA 'Neobazrivo, bezobzirno i ružno, nema opravdanja. To je štićena horda'

 
Zoran Milanović
 Danijel Bartolic / CROPIX

Predsjednički kandidat Zoran Milanović u sklopu kampanje posjetio je danas Krapinu. Ondje je, među ostalim, komentirao i manju prometnu nesreću u kojoj je sudjelovao autobus koji tijekom kampanje koristi kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović. Autobus je u Malom Bukovcu u Krapinsko-zagorskoj županiji zakačio osobni automobil i nije se zaustavio.

- Mi možemo isto unajmiti autobus, nije to neki trošak. Ne možemo se mjeriti s njima, naravno. To je nepraktično, razmetljivo je polijepiti svojim slikama autobus, još natrpaš unutra 30 HDZ-ovaca i to nazoveš štićenom kolonom. Štićena osoba u kampanji treba biti u osobnom autu, u formaciji. Tada ima smisla da se kolona ne zaustavlja. Ovo je štićena horda. Predsjednica je sjedila s 30 HDZ-ovaca u autobusu koji je širi od prosječne zagorske ceste, kaže Milanović, a prenosi N1.

Komentirao je i činjenicu da se nitko iz kolone nije zasutavio na mjestu nesreće. Prema izjavi glasnogovornika HDZ-a, Zoltana Kaboka, riječ je o procedurii i da je sve učinjeno po pravilima.

Milanović tvrdi da za to 'nema opravdanja'.

- Neobazrivo je, bezobzirno, ružno, nema opravdanja za to. Natrpati pol' HDZ-a u autobus i začepiti sve zagorske arterije... I zato mi idemo po onoj staroj maksimi od Darka Rundeka iz pjesme 'Duhovi' o crvenoj Škodi. Mi imamo Škodu, po bregima juri, zavoji ko balcer bečki... Škoda je dosta. Tu sam da od 5. siječnja sljedeće godine Hrvatsku učinim što je moguće normalnijom zemljom u kojoj se neće po brdima gurati ljude s ceste autobusom, kaže Milanović.

Oštećena vozačica Silvija Soldo kazala je u razgovoru za RTL da se nesreća dogodila na "nezgodnoj i dosta uskoj cesti".

- Najviše me začudilo da nitko od te silne povorke nije stao jer je to baš bio udarac. Nitko se nije okrenuo da vidi što se dogodilo. To mi je nevjerojatno, kazala je Soldo i dodala kako je ni kasnije nitko nije kontaktirao iz Ureda predsjednice. Na njezinu je automobilu slupan cijeli lijevi dio automobila, otkinut je retrovizor, a njezina sina boli koljeno od udarca pa će morati na pregled kod kirurga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 00:00