SLUČAJ FIMI-MEDIJA

MILANOVIĆ O PRESUDI HDZ-U 'Ne želim nikome zlo. Sud neka odluči svoje, a dojmovi u javnosti ostaju'

Zagreb, 200612.Vlada.Redovita sjednica Vlade.Na slici: Zoran Milanovic.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongračić / CROPIX

CANBERRA - Ne želim nikome zlo, a sud neka odluči svoje, izjavio je u utorak u Canberri premijer Zoran Milanović povodom presude u aferi Fimi media.

"Samo zbog interesa medija ću komentirati nepravomoćnu presudu. Ne želim nikome zlo, sud neka odluči svoje, a dojmovi u javnosti ostaju", rekao je Milanović, prenosi se na internetskoj stranici hrvatske vlade.

ANALITIČARI O PRESUDI 'HDZ bi trebao priznati grijehe, a ne glumiti nevine časne sestre na vrlo gruboj orgiji'

Najavio je detaljniji komentar nakon pravomoćnosti presude o kojoj će u drugom stupnju odlučivati Vrhovni sud Republike Hrvatske.

"Ali ovo sve skupa nam kao društvu ne čini dobro i pitanje je jesmo li nakon ovoga bolji ljudi i bolje društvo", zaključio je premijer.

HDZ i bivši čelnik te stranke Ivo Sanader danas su proglašeni krivima za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki preko marketinške agencije Fimi media, po kojoj je nazvana najveća korupcijska afera u hrvatskoj politici.

Nepravomoćnom presudom zagrebačkog Županijskog suda krivima su proglašeni i bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić, stranačka blagajnica Branka Pavošević, vlasnica Fimi media Nevenka Jurak te bivši Sanaderov glasnogovornik Ratko Maček.

PRVA SANADEROVA REAKCIJA NA PRESUDU 'Idemo dalje! Žalit ću se' SUTKINJA 'Tijekom suđenja je otkriven Sanaderov nezasitni financijski apetit'

Sanader je osuđen na devet godina zatvora, Barišić na jedinstvenu zatvorsku kaznu od tri godine, Branka Pavošević na godinu i pol dana zatvora, Nevenka Jurak na dvije godine zatvora i oduzimanje 2,5 milijuna kuna imovinske koristi, a Maček je dobio uvjetnu kaznu od godinu dana uz rok kušnje od četiri godine.

Hrvatska demokratska zajednica kažnjena je s 5 milijuna kuna, a oduzima im se i imovinska korist ostvarena kaznenim djelom u iznosu od 24,2 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:10