PROBLEMI U KABINETU

Milanović o prvoj smjeni u Vladi: Nepristojno je govoriti o Zlatku Komadini dok je još bolestan

Nakon hospitalizacije i kućnog oporavka ministar Komadina još uvijek je na bolovanju, a Zoran Milanović još uvijek ne razmišlja o njegovoj zamjeni
 Matić/CROPIX

Ministru Zlatku Komadini nije bilo dobro, očito ima zdravstvenih problema i nije pristojno o tome sada govoriti - izjavio je danas u Bruxellesu premijer Zoran Milanović odgovarajući na novinarsko pitanje hoće li smijeniti bolesnog ministra.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture već je puna dva tjedna na bolovanju nakon što je polovicom veljače primljen na gastroenterologiju KBC -a Rebro. Komadina je nakon hospitalizacije još na kućnom oporavku i premda je bilo najava da bi se u ponedjeljak trebao pojaviti na poslu, navodno će bolovanje produljiti za još tjedan.

Lovrić: Mi smo prijatelji

Otvorena je i mogućnost da se Komadina zbog narušenog zdravlja povuče s ministarske pozicije, pa je logično da Milanović i SDP moraju ozbiljno razmotriti i tu opciju te pronaći novo kadrovsko rješenje. Navodno je za njegovu poziciju ambicije već pokazala sisačka županica Marina Lovrić Merzel, koja je i prije Komadinina imenovanja željela postati ministrica tog resora. No, u srazu s Komadinom nije imala šanse. Međutim, županica tvrdi da nije pokrenula kampanju za to mjesto.

- Ministar Komadina je moj kolega i prijatelj i laž je da sam išta učinila protiv njega - izjavila je Lovrić.

Milanović je odgovorio i na pitanja o sumnjama javnosti u to da će Vladine mjere dati rezultate i izvući državu iz krize.

Dobro radimo posao

- Politika je stalna borba za naklonost u kojoj se morate držati nekih kriterija i standarda jer ako ih izgubite, onda ste potonuli. Mi radimo svoj posao i vjerujemo da ga radimo dobro, a građani će nas stalno vrednovati i to neće uvijek biti sjajno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:35