HOMOFOBAN PLEBISCIT

MILANOVIĆ 'Ovaj referendum je topovska priprema za referendum o ćirilici, no neće im proći!'

 Darko Tomas / CROPIX

ŠIBENIK - Referendum o braku nije se mogao izbjeći, koliko to god žalosno zvučalo, kazao je danas u Šibeniku premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović, sudjelujući na izbornoj konvenciji šibensko-kninskog SDP-a.

U izjavi novinarima u otvorenom dijelu izborne konvencije Milanović je istaknuo kako su interesne skupine najprije pokušale raspisati referendum o zdravstvenom odgoju, a kada im to nije prošlo, tražili su drugi način i pronašli ga u referendumu o braku.

Premijer i šef SDP-a također je ocijenio kako je današnji referendum (o ustavnoj definiciji braka kao zajednice žene i muškarca) zapravo prikrivena homofobija, naglasivši da to nije mogao izreći ranije.

MILANOVIĆ GLASAO 'PROTIV': 'Ovo je besmisleno. Već idući tjedan u proceduru ide Zakon o partnerstvu'

Dodao je kako ne razumije što će dobiti inicijatori ovog referenduma ako on većinom glasova građana bude 'Za'.

Smatram da je sve ovo samo topovska priprema za referendum u ćirilici, ali, kazao je, onima koji tu akciju namjeravaju provesti to neće proći, ma koliko potpisa skupili.

Ovo je zadnji referendum na kojem većina manjini uzima prava, istaknuo je Milanović.

Najavio je da će to dogodine regulirati i u Ustavu RH.

Milanović je također najavio odluku o Zakonu o partnerstvu, prema kojoj će svi parovi, bez obzira na spolnu orijentaciju, imati jednaka prava, a koju će Vlada usvojiti na jednoj od idućih sjednica, kroz tjedan ili dva.

To je dužnost SDP-a i to je obećano u predizbornoj kampanji, rekao je Milanović.

Na današnjoj konvenciji šibensko-kninskog SDP-a, nakon što je prošlog tjedna za predsjednika izabran Ivan Klarin, biraju se stranačka tijela. Konvenciji nazoče i tajnik stranke Igor Dragovan te Ingrid Antičević Marinović.

Na konvenciji je od 90 SDP-ovih županijskih delegata nazočno njih 76, što je dovoljno za kvorum.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:25