URED PREDSJEDNIKA

Milanović primio Bakira Izetbegovića, na sastanku bio i Mesić: ‘Vodili smo vrlo otvoren razgovor‘

Predsjednik Milanović i Izetbegović razgovarali su prije svega o odnosima bošnjačkog i hrvatskog naroda
Orsat Miljenić, Zoran Milanović, Bakir Izetbegović i Stjepan Mesić
 Ured Predsjednika

Predsjednik Republike Zoran Milanović sastao se danas u Uredu predsjednika s Bakirom Izetbegovićem, predsjednikom Stranke demokratske akcije, izvijestio je Ured predsjednika.

Predsjednik Milanović i Izetbegović razgovarali su o odnosima Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, prije svega o odnosima bošnjačkog i hrvatskog naroda te potrebi poboljšanja odnosa dvaju naroda u skladu s Daytonskim sporazumom.

U društvu Milanovića i Izetbegovića bili su i bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić te predstojnik Ureda predsjednika Orsat Miljenić.

Bosanskohercegovački političar, bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, na Twitteru je komentirao susret s hrvatskim predsjednikom.

- Vodili smo vrlo otvoren razgovor o odnosima Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, te o međusobnim odnosima Bošnjaka i Hrvata. Zajednički je ocijenjeno da odnosi dviju država i dva naroda imaju izuzetnu važnost, te da se moraju unaprjeđivati kroz dijalog na ravnopravnim temeljima i u obostranom interesu. Bilo je razgovora i o cjelokupnim odnosima u regiji, poručio ne.

image
Orsat Miljenić, Zoran Milanović, Bakir Izetbegović i Stjepan Mesić
Ured Predsjednika
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:39