ŠEF NA ODLASKU

MILANOVIĆ PROGOVORIO NAKON PODULJE ŠUTNJE Otkrio zašto nije i zašto neće glasati na SDP-ovim izborima, kaže da se iz politike povlači privremeno

 Bruno Konjević / CROPIX

U subotu se utrka za novog predsjednika SDP-a u prvom krugu izbora svela na Davora Bernardića i Ranka Ostojića. Osim predviđanja koga će od njih dvojice članovi SDP-a izabrati na čelo stranke, mediji se bave i još uvijek aktualnim šefom stranke Zoranom Milanovićem koji se naizgled uopće ne miješa u izbor svojeg nasljednika.

Milanović je tako za RTL potvrdio da o svom nasljedniku nije glasovao i neće glasovati, ali je zato s obojicom kandidata koji su ušli u drugi krug obavio razgovor u izbornoj noći. Davor Bernardić nije htio otkriti o čemu su razgovarali:

- Čuli smo se, ali to nisu razgovori koje prepričavam. Nikad nisam, pa ni neću - rekao je kandidat koji je dobio najviše glasova u prvom krugu. Ni Ranko Ostojić nije puno pričao o razgovoru s bivšim premijerom:

- Čuo sam se telefonom sa Zoranom, ali to su zaista razgovori koji ostaju među nama - rekao je bivši ministar unutarnjih poslova.

Milanović je za RTL, koji je prepričao razgovor s njim, kazao da izbjegavanjem birališta želi izbjeći spekulacije o tome koga će zaokružiti. Kako sada stvari stoje, njegovo će mjesto u stranci zauzeti Bernardić, koji je tijekom prethodnih unutarstranačkih izbora stao na stranu Zlatka Komadine, a kontra Milanovića.

Šef SDP-a na odlasku je na kraju za RTL otkrio da će zastupnički mandat u mirovanje staviti čim bude odabran njegov nasljednik, a da, iako se iz politike povlači privremeno, ostaje član SDP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:43