'OVO NIJE STUP SRAMA'

Milanović: 'Radi se o dugu, a ne utaji poreza! Nisam ni pogledao popis, to je posao Porezne uprave'

Zagreb, 120512.Iblerov trg.Sjediste SDP-a.Clanovi SDP-a, njih oko 38.000, danas su po nacelu -jedan clan - jedan glas- birali predsjednika stranke. Mandat ce ponovno povjeriti aktualnom predsjedniku i hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviæu. Glasovalo se od 9 do 18 sati na 529 birackih mjesta u svim stranackim zupanijskim organizacijama.Na slici: Zoran Milanovic.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik Vlade Zoran Milanović komentirao je objavu popisa poreznih dužnika u sinoćnjem Dnevniku HRT-a rekavši da nije riječ o stupu srama, jer se radi o dugu, a ne utaji poreza i da nije sramota biti dužan.

- Nije to stup srama i nije tako zamišljen. Radi se o dugu, a ne o utaji, ne radi se o kaznenom djelu. Onaj tko nije platio će platiti. Cilj je uvesti red da se poveća svijest. Tko god je na popisu neka se ne smatra osramoćenim, neka plati porez – rekao je premijer.

Milanović je izjavio kako nije ni pogledao popis jer je to posao Porezne uprave, a upitan da komentira situaciju u kojoj je bilo dopušteno nekim korporacijama da ne plaćaju dugove, dok su se građanima slale opomene zbog sto kuna duga, premijer je rekao kako je to pogrešno.

- Nisam siguran da je onaj tko je to dopuštao imao namjeru učiniti nepravdu, ali to je pogrešno. To je neefikasno i stvara pogrešnu klimu. Ovo što sada radimo ide prema tome da se takve situacije izbjegnu. Bankama je dopuštena takva selektivnost, ali državi nije – rekao je Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:02