IZNENAĐENI PREMIJER

Milanović se smijao dok je čitao odluku da Vlada američkoj vojsci poklanja 1200 pušaka AK-47

'Nije to baš bio zahtjev SAD-a, ne? He he... Znači to je puška AK-47 djevojačkog prezimena Sturmgewehr... He he', rekao je Milanović
Zagreb, 120512.Iblerov trg.Sjediste SDP-a.Clanovi SDP-a, njih oko 38.000, danas su po nacelu -jedan clan - jedan glas- birali predsjednika stranke. Mandat ce ponovno povjeriti aktualnom predsjedniku i hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviæu. Glasovalo se od 9 do 18 sati na 529 birackih mjesta u svim stranackim zupanijskim organizacijama.Na slici: Zoran Milanovic.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

Hrvatska je američkim marincima odlučila darovati 1200 kalašnjikova, čija vrijednost, bez PDV-a, iznosi 455.868 kuna. Današnja je to odluka Vlade, kojom se kalašnjikovi AK-47, mađarske proizvodnje, ustupaju američkom Marinskom korpusu.

Marinci će to oružje, kojeg Hrvatska ima više nego što joj treba, koristiti za obuku i sami će organizirati i financirati njegov transport. Odluku o darovanju kalašnjikova Banski su dvori donijeli, rečeno je na sjednici Vlade, na temelju dugogodišnje dobre suradnje sa SAD-om i na njihov zahtjev.

No, premijer Zoran Milanović počeo se, očito iznenađen, smijati dok je čitao tu odluku:

- Nije to baš bio zahtjev SAD-a, ne? He he... Znači to je puška AK-47 djevojačkog prezimena Sturmgewehr... He he...'- kazao je kroz smijeh Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:42