NAPAO SINDIKATE

MILANOVIĆ ŠTRAJK NAZVAO BESMISLENIM 'Ova vrsta pokušaja ucjene je komična'

 Zeljko Hajdinjak / CROPIX

OMIŠALJ - Predsjednik Vlade Zoran Milanović komentirajući u petak započeti štrajk prosvjetara, izjavio je kako je "molio da se to ne radi jer je besmisleno", te da je ova vrsta pokušaja ucjene komična.

U osnovnim, srednjim i visokim školama, fakultetima i znanstvenim institucijama u petak ujutro počeo je štrajk kojega su četiri sindikata obrazovanja i znanosti organizirali tražeći povećanje plaća zaposlenika za četiri posto.

Neki su navikli tako funkcionirati sa Sanaderom i Jadrankom Kosor, sa mnom ne ide, rekao je Milanović nakon obilaska novog dječjeg vrtića u Omišlju na Krku, odgovarajući na pitanja o štrajku i funkcioniranju države.

Naveo je da je u početku pregovaranja sa sindikatima obrazovanja i znanosti za pregovarače postavio vrlo umjerene ljude, poput Miranda Mrsića i Nevena Mimicu, a ne, kako je rekao "galamdžije poput Šukera i sličnih".

No, dodao je, funkcioniralo je, pa nije, u jako teškoj ekonomskoj situaciji koja je sada bolja.

Prihvaćam da treba razgovarati, ali nakon izbora i drago mi je da me vide kao budućeg premijera, jer svo ovo ponašanje ukazuje na to da računaju sa mnom za stalno. Sad ne možemo razgovarati jer nemamo instrumenata, ali nakon izbora sjedamo za stol i utvrdit ćemo što se može, pod uvjetom da Hrvatska nastavi rasti, izjavio je Milanović.

Za učitelje i nastavnike će biti razumijevanja i vremena, ali ova vrsta pokušaja ucjene je komična, a najviše stradaju roditelji, dodao je.

Ocijenio je da će štrajk prosvjetara revoltirati građane jer je potpuno promašen.

Ja i da hoću ne mogu ništa, djeca neka dođu u školu, poručio je Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:50