SDP-ov KANDIDAT

MILANOVIĆ U VARAŽDINU DOBIO ČAČIĆEVU PODRŠKU 'Mi smo za ekstremno normalnu Hrvatsku, u tom smislu smo ekstremisti'

 Facebook / Zoran Milanović

Predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović izjavio je u subotu kako je za ekstremno normalnu Hrvatsku istaknuvši kako je u tom smislu ekstremist, istaknuvši da mu puno znače podrške stranaka, prije svih SDP-a koji je vodio.

"Mi smo za ekstremno normalnu Hrvatsku, u tom smislu smo ekstremisti“, rekao je Milanović koji je u subotu posjetio Varaždin, te Špancirfest i Bučograd, na poziv predsjednice Županijske organizacije SDP-a Barbare Antolić Vupore i varaždinskoga župana i predsjednika Narodne stranke - Reformisti Radimira Čačića.

Nakon obilaska tih manifestacija Milanović je novinarima izjavio da mu podrške stranka puno znače, prije svih SDP-a koji je vodio.

"Borimo se za modernu, otvorenu, znatiželjnu, nasmijanu, normalnu Hrvatsku. Mi smo za ekstremno normalnu Hrvatsku, u tom smislu smo ekstremisti. Toga trenutno nema“, izjavio je Milanović te ocijenio kako danas postoji samo manična potreba da se ljude svađa.

Oni koji šire mržnju najbolje se razumiju

"Sad vidimo da se u to uključio i Aleksandar Vučić, mali od Šešelja. Ti ljudi koji ustvari šire mržnju, najbolje se međusobno razumiju“, rekao je Milanović dodavši da se on zauzima za najteži način - rad, pokušaj, pogrešku, neuspjeh, uspjeh. Uvjeren je da će ući u drugi krug i u konačnu pobjedu.

"Pobjeda. Ne gaženje, ne poniženje protivnika, nego pobjeda. I to da Hrvatska sljedeće godine bude normalna. Da se ne sramotimo, da ne biramo najlošije društvo. Što neki kandidati pokazuju koji svoju trajnu tendenciju u životu - uvijek odaberu najgore društvo. Bilo to iz nogometa, iz politike, i uvijek se na te ljude vežu, bez njih su slabi ili nedovoljno jaki“, rekao je Milanović te ustvrdio da je kandidat SDP-a, ali i sam svoj kandidat.

Spomenuo je kako su prethodnika sadašnje predsjednice "zezali i vrijeđali da je na moj daljinski upravljač, što nikad nije bio". Ocijenio je da je "to bilo super u odnosu na ovo što vidimo sada da se nakon pet godina, neka se nitko ne uvrijedi, predsjednica ne može maknuti koja izvan prostora, duhovnog i fizičkog, svoje stranke ne može maknuti, i koju opet treba ta stranka da ju vodi na povodcu i da joj govori šta da radi, kako da radi i koga da angažira".

Najavio je da će prema svakoj vladi biti kritičan, otvoren i tražiti partnerstvo, svjestan što smije, te da za sebe neće tražiti "nikakve tiranske ovlasti", ali će biti jasan i direktan i Hrvatska će imati svoj stav i karakter.

Podršku Milanovićevoj kandidaturi dao je varaždinski župan i predsjednik Reformista Radimir Čačić, rekavši da nije iznenađenje podrška "bivšem vrlo uspješnom predsjedniku Vlade".

Predsjednica varaždinske Županijske organizacije SDP-a Barbara Antolić Vupora istaknula je da Milanović dolazi kao kandidat iz socijaldemokratskog miljea, ali sa svojim pogledima i rješenjima pokriva modernu Hrvatsku koju će bez srama predstavljati na svim razinama.

Nakon obilaska Špancirfesta, Milanović je bio na sastanku s članovima SDP-a u stranačkim prostorijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:34