NOVI GLOBUS OTKRIVA

MILANOVIĆEVO DA USTAVNIM PROMJENAMA Zbog HDZ-a došlo do približavanja između Pantovčaka i Banskih dvora

Vrh SDP-a: "Iako je bio suzdržan, Milanović je odlučio podržati Josipovićevu ustavnu reformu čak i po cijenu raspisivanja referenduma – direktan izbor zastupnika i regionalizaciju – te zabranu ovrhe nad jedinom nekretninom koju posjeduje dužnik"
Zagreb, 281214. Hrvatsko novinarsko drustvo, Perkovceva 2.Pracenje rezultata prvog kruga predsjednickih izbora u stozeru predsjednickog kandidata Ive Josipovica.Na fotografiji: Zoran Milanovic.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadic / CROPIX

Manje od tjedan dana prije neizvjesnih predsjedničkih izbora, neformalna informacija koja je stigla iz vrha Socijaldemokratske partije Hrvatske izazvala je zadovoljstvo u ekipi Ive Josipovića. Bila je to vijest da će glavna stranka vladajuće koalicije podržati Josipovićevu ustavnu reformu čak i po cijenu raspisivanja referenduma u godini parlamentarnih izbora. Naravno, uz uvjet da Josipović u nedjelju pobijedi Kolindu Grabar-Kitarović i osvoji drugi predsjednički mandat, piše Globus.

“Mislim da će Josipović ipak pobijediti. Trebat će mu 900.000 glasova, što može dobiti. Bude li izlaznost iznad pedeset posto, njegova će pobjeda biti još uvjerljivija i možda će razlika iznsiti 53 prema 47 posto. Na kraju krajeva, on je puno bolji kandidat od Kolinde Grabar Kitarović“, analizirao je u razgovoru za Globus ovog ponedjeljka jedan SDP-ov ministar u vladi Zorana Milanovića, koji je ujedno pripadnik najužeg kruga premijerovih ljudi od povjerenja.

Upravo je zato procjena ovog političara izuzetno važna jer pokazuje kako je tijekom predsjedničke kampanje (vjerojatno zbog zajedničkog neprijatelja, HDZ-a) došlo do značajnog približavanja između Pantovčaka (Josipovićev ured), Banskih dvora (Vlade) i Iblerova trga (Milanovića i vodstva SDP-a).

...

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLOBUSA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:50