KOSOR U SISKU:

'Milanoviću, prvo pročitaj Sporazum, onda komentiraj'

Sisak, 071109.Proslavi 20 godina osnutka HDZ-a Siska prisustvovala je predsjednica stranke i premijerka Jadranka Kosor. Proslava je odrzana u subotu 7. studenog u Domu kulture Kristalna kocka vedrine u Sisku.Na fotografiji Jadranka Kosor i Dinko Pintaric.Foto: Miroslav Kis / CROPIX
 Miroslav Kiš / CROPIX

SISAK - Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor najavila je u Sisku da će sljedeći tjedan predložiti novi Zakon o udžbenicima kojim će se konačno omogućiti da udžbenik u Hrvatskoj traje najmanje četiri godine. - Novi Zakonom o udžbenicima smanjit će se izdaci, posebice obiteljima s više djece.

Odustali smo od projekta besplatnih udžbenika zato što tog novca u državnom proračunu nije bilo. Radilo se o ogromnim sredstvima, oko 360 milijuna kuna i morali smo se odlučiti za tu drastičnu mjeru. Unatoč tome, smogli smo snage za pomoć djeci iz socijalno osjetljivih obitelji, te za djecu poginulih hrvatskih branitelja, zatočenih i nestalih. Za njih smo osigurali besplatne knjige i prijevoz.

Tako će biti i sljedeće godine. Osim toga, u porodiljnu naknadu i dječji doplatak nismo zadirali niti jednim rebalansom do sada, a tako će biti i sljedeće godine, kazala je predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor na obilježavanju 20. obljetnice osnutka Gradske organizacije Sisak u subotu u Domu kulture Kristalna kocka vedrine.

Kosor: Neka Milanović prvo pročita Sporazum o arbitraži i Poslovnik Sabora



Zoran Milanović ponovno iznosi neistine i o Sporazumu sa Slovenijom, a i o mom radu, no to je njegovo pravo. Sada će se morati odlučiti hoće li podržati Sporazum o ratifikaciji ili ne. To nije više moj problem već njegov. Bilo bi dobro da pročita Sporazum, jer tada će saznati da svi procesni rokovi, pa i oni o odabiru sudaca za arbitražu počinju teći kad Hrvatska potpiše Ugovor za ulazak u EU.

Htjeli smo odvojiti završetak pregovora od graničnog spora i u tome smo uspjeli. A što se tiče njegove izjave da sazovem sjednicu Sabora također bi saznao da pročita Poslovnik Sabora da sjednicu ne može sazvati predsjednik Vlade RH nego predsjednik Hrvatskog sabora, komentirala je Jadranka Kosor u Sisku izjavu lidera SDP-a Zorana Milanovića u petak za Dnevnik HTV-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:56