TRAŽI SE MINISTAR

MILAS VIŠE NE ŽELI BITI MINISTAR BRANITELJA 'Nitko sa mnom o tome nije razgovarao niti me kontaktirao. Za mene je to završena priča'

Ovaj tjedan trebalo bi biti poznato ime nasljednika Mije Crnoje
Zagreb, 050314.Nastavak 12. sjednice Hrvatskoga sabora raspravom zastupnika o Prijedlogu zakona o zastiti osoba s dusevnim smetnjama u prvom citanju.Na fotografiji: Zvonko Milas.Foto: Dragan Matic / CROPIX
 Dragan Matic / CROPIX

Otkada je prošlog četvrtka Mijo Crnoja nakon svega šest dana mandata bio prisiljen podnijeti ostavku na mjesto ministra branitelja, zbog afera koje su se povezivale uz njegovo ime, ne prestaju špekulacije o njegovom nasljedniku.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko najavio kako bi ime novog ministra trebalo biti poznato ovog tjedna, a jučer se o tome oglasio i čelnik Mosta Božo Petrov.

- Novog ministra branitelja izabrat ćemo kroz dan, dva, tri, a birat ćemo na isti način kao i ranije - rekao je Petrov koji tvrdi kako to znači da će Most imati pravo veta na kandidata kojeg predloži HDZ, a za kojeg procijene da nije dovoljno dobar.

Mjesto ministra branitelja pripada HDZ-u i od subote se u javnosti vrti nekoliko mogućih kandidata. Tako su se kao novi ministri branitelja spominjali donedavni saborski zastupnik HDZ-a poznat u braniteljskoj populaciji, vukovarski branitelj Zvonko Milas, koji je slovio kao kandidat i ranije, zatim jedan od zapovjednika Tigrova Božo Kožul, ali i Josipa Rimac, bivša gradonačelnica Knina.

Mostovac Miro Bulj je međutim otklonio mogućnost da Rimac preuzme Ministarstvo branitelja jer, kako je objasnio, na tom mjestu žele nekoga tko je istinski hrvatski branitelj. Tom kriteriju odgovaraju odgovaraju i Milas i Kožul, međutim donedavni HDZ-ov zastupnik otklonio je takvu mogućnost.

- Proteklih dana nitko sa mnom o tome nije razgovarao niti me kontaktirao. Za mene je to završena priča - rekao nam je Milas, čime je jasno dao do znanja da ga spomenuta funkcija više ne zanima. No, Milas vjeruje da će se za vruću fotelju ministra branitelja naći dobar kandidat koji će znati odgovoriti svim izazovima koje ta funkcija sa sobom nosi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:42