PREDSJEDNIČKI IZBORI

Miletić: Podrška IDS-a bila bi veliki vjetar u leđa bilo kojem predsjedničkom kandidatu

Na fotografiji: Boris Miletić
 Danijel Bartolić / CROPIX

Predsjednik IDS-a Boris Miletić rekao je u ponedjeljak kako u njegovoj stranci još nisu odlučili kojem će predsjedničkom kandidatu dati potporu, istaknuvši da će podrška IDS-a dati veliki vjetar u leđa bilo kojem kandidatu za predsjednika države što, tvrdi, potvrđuje i nedavni poziv kojim je potporu te stranke zatražio SDP-ov kandidat Zoran Milanović.

"Jasno je da bi podrška IDS-a, zbog naše snage i vjerodostojnosti, predstavljala velik vjetar u leda bilo kojem kandidatu. Poziv SDP-a da podržimo njihovog kandidata samo to potvrđuje", izjavio je Miletić Hini, upitan kako tumači nedavni Milanovićev intervju u kojem je otvoreno zatražio potporu IDS-a.

"Kod nas je sad na redu stranačka procedura te ne želim ništa prejudicirati. O takvim stvarima u IDS-u zaista odlučuju tijela stranke, a ne jedan čovjek. Odluka koju ćemo donijeti bit će zajednička i apsolutno sam siguran u najboljem interesu Istre i cijele Hrvatske", kazao je Miletić.

Potvrdio je da su čelnici IDS-a održali "konstruktivan sastanak" s Milanovićem na kojem se razgovaralo o nizu tema, a IDS-ovce je prije svega zanimao Milanovićev aktualni odnos prema Istri u kontekstu, kako je rekao, Vladinog diskriminirajućeg odnosa prema Istri i Uljaniku.

Predsjednički kandidat kojeg podržimo mora štititi interese Istre

"Mi nismo stranka koja postavlja ultimatume, međutim jasno smo dali do znanja da predsjednički kandidat kojeg mi podržimo mora štititi interese Istre u političkom, gospodarskom i civilizacijskom smislu", istaknuo je Miletić. Dodao je kako u IDS-u u tom smislu nemaju nikakvu namjeru odugovlačiti s odlukom, ali će poštovati proceduru i Statut stranke.

To što je Milanović priznao grešku iz 2013., kada je SDP za istarskog župana kandidirao bivšeg IDS-ovca Damira Kajina, tumači porukom kako u SDP-u najbolje znaju koliko je ta odluka bila pogrešna.

"Mislim da je Zoran Milanović sada toga itekako svjestan, ali isto tako da nemamo ništa od gledanja unazad. Ono što nas zanima, kao što sam rekao, jest aktualni odnos kandidata prema Istri", poručio je.

Nema broda koji se ne može raditi u Uljaniku

Predsjednik IDS-a istaknuo je kako je polarni kruzer Scenic Eclipse, posljednji brod porinut s Uljanikovih navoza, po tko zna koji put potvrdio da radnici tog pulskog brodogradilišta ulaganjem nadljudskih napora mogu i znaju graditi najsofisticiranije i najkvalitetnije brodove. "Svojim su ponašanjem posramili Vladu koja je učinila sve da zatvori brodogradilište", kazao je.

"Vjerujem da se time svi možemo ponositi, posebice jer znamo u kakvim su teškim okolnostima radnici trebali dovršiti brod. U tom kontekstu, od velike je važnosti da je brodovlasnik zadovoljan i svjestan da nema broda kojeg se ne može graditi u Uljaniku", naglasio je Miletić.

Uvjeren je da se narudžbama za gradnju novih brodova može osigurati posao u Uljaniku u narednih četiri do pet godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:50