POTPREDSJEDNIK SABORA

MILIJAN BRKIĆ POSJETIO JEDNOG OD BIVŠIH ČELNIKA HERCEG-BOSNE OSUĐENOG ZA RATNE ZLOČINE Kaznu služi u zatvoru u Grazu

 
Milijan Brkić
 Bruno Konjevic / CROPIX

Potpredsjednik Sabora Milijan Brkić u zatvoru u Grazu je posjetio Brunu Stojića, bivšeg ministra obrane Herceg-Bosne. Stojić je jedan od bosanskohercegovačke hrvatske šestorke koja je na Haaškom sudu pravomoćno osuđena za ratne zločine.

Sudilo se nekadašnjem premijeru Jadranku Prliću, ministru obrane Bruni Stojiću, načelnicima Glavnog stožera Hrvatskog vijeća obrane generalima Slobodanu Praljku i Milivoju Petkoviću te zapovjedniku Vojne policije HVO-a Valentinu Ćoriću i nekadašnjem načelniku Odjela za zatočeničke centre Berislavu Pušiću. Zajedno su dobili 111 godina, a žalbeno vijeće potvrdilo je kaznu od 20 godina zatvora za Brunu Stojića.

Stojić je tri godine bio u kućnom pritvoru, 12 godina u zatvoru u Hagu, a zadnju godinu je proveo u zatvoru u Grazu.

Fotografiju na kojoj pozira s drugim čovjekom HDZ-a objavio je na Facebooku jedan od HDZ-ovih kandidata na listi za dijasporu, Miroslav Piplica.

'Posjeta BRUNI STOJIĆU s Milijanom Brkićem.

Austrija-Graz - zatvor Karlau

"Heroji se nikad ne zaboravljaju"

Stojić je iz Haga došao prošle godine u Graz na odsluženje zatvorske kazne, dobio je ukupno 20 godina.

Do sada je bio 3 godine u kućnom pritvoru i 12 godina u zatvoru u Hagu, a zadnju godinu je u Grazu. Ostalo mu je još 8 godina i 3 mjeseca, ako Bog da i bude sve u redu mogao bi izići kada odleži 2/3 kazne, a to je za nešto više 17 mjeseci', napisao je Piplica na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 02:41