PUTEM FACEBOOKA

MILIJAN BRKIĆ POSLAO NOVOGODIŠNJU ČESTITKU 'Nemamo pravo odustati od borbe za našu Hrvatsku i od svojih snova'

 
 Bruno Konjević / CROPIX

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Milijan Brkić na svojoj je Facebook stranici sinoć objavio novogodišnju čestitku, uz želje, kako je napisao, za bolju i pravedniju Hrvatsku.

Protekla godina je za zamjenika predsjednika HDZ-a bila izrazito teška, pogotovo nakon što se njegovo ime sve češće počelo spominjati u aferi SMS i 2019. godina trebala bi definitivno biti ključna za političku karijeru Milijana Brkića. Kuloari već neko vrijeme bruje o njegovim zategnutim odnosom s premijerom Plenkovićem i u idućih nekoliko mjeseci biti će zanimljivo vidjeti kako će ta priča završiti.

U svakom slučaju, Brkić je u 'novogodišnjoj poslanici' izrazio želju za boljim i kvalitetnijim životom u Hrvatskoj, a usput je i citirao i kardinala Alojzija Stepinca.

'Nova godina je uvijek prigoda za rezimiranje o učinjenom u protekloj godini i pitanje samome sebi, jesmo li mogli bolje i više, kao i za promišljanje o budućnosti. Naša je obveza i poslanje učiniti sve da stvorimo uvjete u kojima ćemo omogućiti dostojanstven život u Hrvatskoj.

Moramo se boriti još jače za svoj narod, i u toj borbi nikada ne smijemo posustati. Nemamo pravo odustati od borbe za našu Hrvatsku i od svojih snova. Mi danas, hvala Bogu živimo nakon stoljetnih težnji naših djedova u slobodnoj i demokratskoj Hrvatskoj. I nikada ne smijemo zaboraviti žrtvu hrvatskih branitelja u stvaranju JEDINE NAM HRVATSKE.

I danas na Silvestrovo prisjetio sam se riječi blaženoga Alojzija Stepinca, koje su jednako aktualne: "Ništa me neće prisiliti da prestanem ljubiti pravdu, ništa me neće prisiliti da prestanem mrziti nepravdu, a u ljubavi prema svome narodu ne dam se ni od koga natkriliti."

Vama i vašim najmilijima sretnu, uspješnu i blagoslovljenu NOVU 2019. želim od srca', napisao je Brkić na Facebooku. Uz tu je čestitku objavio i pjesmu Zaprešić Boysa 'Igraj moja Hrvatska'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 02:00