VELIKA ZAPLJENA

MILIJUNSKI PLIJEN HRVATSKE POLICIJE Na granici uhvatili slovenski bračni par s 'hrpom' droge: Polonci i Simonu sada prijeti i do 12 godina zatvora

 
Pretraga automobila / Ilustracija
 Mario Todoric / CROPIX

RIJEKA - Veliku količinu droge otkrila je policija proteklog vikenda na graničnom prijelazu Rupa kod dvoje slovenskih državljana koji su bili na ulasku u Hrvatsku, prenosi Novi list.

Zaplijenjeno je više od osam kilograma droge, uglavnom sintetičke, od čega se više od polovice odnosi na amfetamin. Osim te droge, zaplijenjen je kokain, heroin, 'ecstasy', marihuana i hašiš. Procjenjuje se da je tzv. ulična vrijednost droge najmanje 1,1 milijun kuna.

Pod sumnjom da su umiješani u krijumčarenje oko 8,2 kilograma droge, u riječki zatvor smješteni su supružnici Nose, Simon (41) i Polonca (40), s adresom u Kamniku, u Sloveniji. Prijeti im kazna od jedne do dvanaest godina zatvora.

Zapljena velike količine droge dogodila se protekle subote, nešto prije 5 sati ujutro, nakon što se na graničnom prijelazu Jelšane-Rupa pojavio bijeli Volkswagen Passat slovenskih registarskih oznaka, kojim je upravljala Polonca Nose, a na mjestu suvozača njen suprug Simon.

No, čini se da je slovenski automobil bio sumnjiv, a pretraga je dovela do zapljene jedne od najvećih i najvrijednijih količina narkotika u posljednje vrijeme u riječkoj regiji. Droga je otkrivena u ruksaku, smještenom u prtljažniku Passata, u vreći sakrivenoj u prostoru rezervnog kotača te u prednjim desnim vratima.

Narkotici su bili prekriveni odjećom i drugim rekvizitima za ljetovanje na moru.

Vaganje i prebrojavanje pokazalo je na kraju, po službenim podacima, da je slovenski par krijumčario šest vrsta droge koje su identicirane, a nađena je i još jedna praškasta materija, čiji se sastav još ispituje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:25