VAL DOBROTE

MILIN OTAC OBEĆAO POMOĆI TEŠKO BOLESNOM DJEČAKU IZ MASLENICE Marin Rončević za Šimuna Petra daje 400.000 kuna od prodaje kuće: 'Ja sva još drhtim...'

 
Marin i Mila Rončević, Šimun Petar Maruni
 Goran Mehkek / CROPIX / Facebook

Marin Rončević, otac teško bolesne Mile koja je prije nekoliko dana otputovala na liječenje u SAD, odlučio je donirati 400.000 kuna za pomoć dječaku Šimunu Petru Maruni koji se već godinama bori s opakom bolešću.

Ovaj 11-godišnji mališan iz Maslenice je 2011. godine u Zagrebu operirao tumor na mozgu, no nažalost pet godina kasnije tumor se vratio.

"Šimun Petar odlazi u Grčku na tomoterapiju te nakon dva mjeseca dobiva progres koji Šimuna čini nepokretnim. Šimun ima i zatajenje bubrega te ima katetere i zadnjih godinu i pol je na palijativi", napisala je na Facebooku Iva Funtek, gospođa koja je javnost upoznala s tužnim slučajem Šimuna Petra.

Funtek objašnjava da dječakova skromna obitelj nikoga nije tražila pomoć, majka je digla kredit kako bi Petru Šimunu mogla osigurati pomoć koju bolnica ne pokriva, poput vitamina. Samo put do bolnice obitelj stoji 1000 kuna tjedno.

"Na izmaku su snaga", napisala je Funtek.

Ubrzo nakon što je gospođa Funtek objavila tužnu priču Petra Šimuna javio joj se Milin otac Marin Rončević. On je odlučio, tvrdi Funtak, donirati 400.000 kuna čim obitelji Rončević na račun 'sjedne' novac od hipoteke.

"Ja sva još drhtim... Nemam ni riječi ni mozak niti što da kažem! Marine moj, hvala ti. Hvala ti što si čovjek i što pored svoje muke vidiš i tuđu", napisala je Funtek.

Prepiska Ive Funtek i Marina Rončevića
FACEBOOK

Gospođa Funtek potom se čula s Šimunovom majkom koja je također ostala u šoku. "Bez riječi je ostala. Žena kojoj je dijete teško bolesno na palijativi svom će sinu moći sve priuštiti", kaže Iva Funtek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 20:14