HRVATSKA UZ MILU

MILIN OTAC OTKRIO DA BI SE DO KRAJA DANA TREBALO ZNATI KADA BI MOGLA OTPUTOVATI U AMERIKU: Sada samo čekamo odluku doktora što bi bilo najbolje za nju

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 30.03.2019. u 13:13

Privatni arhiv

Petra, Marin i Mila Rončević

 

Cijela Hrvatska ujedinjena je u borbi za život djevojčice Mile Rončević koja boluje od rijetkog tipa leukemije. Mila se trenutno liječi u KBC-u Rijeka, no njezina bolest je agresivna i podmukla i najveće šanse za život ima ako ode na skupo liječenje u SAD.

Kako piše Dnevnik.hr, Mila je još jednu noć provela u bolnici, a hoće li ubrzo otići na liječenje u Philadelphiju, znat će se do kraja dana. Tada bi, naime, liječnici u KBC-u Rijeka trebali donijeti odluku hoće li Mila početi primati kemoterapiju.

Ukoliko Mila počne primati kemoterapiju, put u SAD bi se mogao odgoditi na mjesec dana, a ukoliko se primanje kemoterapije odgodi, na put bi mogla otići u ponedjeljak ili utorak.

- Mila se odlično osjeća, dobrog je općeg stanja i sada samo čekamo odluku što bi bilo bolje za nju, kemoterapija ili odlazak u SAD već idući tjedan. Imamo razrađen cijeli plan boravka u SAD-u, svi nam pomažu i iznimno smo im zahvalni, rekao je otac djevojčice Marin Rončević za Dnevnik.hr.

Oko slučaja dvogodišnje Mile angažirao se, kao što smo izvijestili, i Ured predsjednice i hrvatski veleposlanik u SAD-u Pjer Šimunović koji je bio spona s Dječjom bolnicom u Philadelphiji. Bolnica će Milinoj obitelji do ponedjeljka predati plan liječenja i ukupan troškovnik.

- Svi su još na sto čuda, radi se u najboljem interesu Mile, a liječnici je liječe i brinu se o njoj kao da se radi o njihovom djetetu. Hvala im na tome, ganuto je rekao otac koji je još jednom uputio poruku svima onima, koji pomažu Mili.

- Hvala svima! Veliko hvala! Bez obzira na donacije, želim naglasiti kako se obitelj rješava sve imovine kako bismo Mili platili liječenje. Kakav bih ja bio otac kada ne bih učinio sve za svoje dijete. Kakva bi to bila majka kada ne bi učinila isto. Još jedanput, veliko hvala svima, ne bismo mogli bez vas!, rekao je.

Inače, tijek prikupljanja donacija iz minute u minutu moguće je pratiti na web stranici Life for Mila.

Apel za pomoć bolesnoj Mili

Pomoći možete donacijama na račun HR36 4133 0063 1100 0264 4 na ime Marin Rončević, opis plaćanja obavezno - ‘darovanje za zdravstvene potrebe - liječenje Mile Rončević’.

Podsjetimo, Mila boluje od akutne mijeloične magakariocitne leukemije. To je podtip, maligne bolesti krvi, odnosno koštane srži.

Za tu bolest je tipičan nagli porast nezrelih oblika krvnih stanica koje se skupljaju u koštanoj srži i sprečavaju normalnu proizvodnju zdravih krvnih stanica.

Djevojčica je prvi put od te bolesti oboljela prije prvog rođendana, nakon toga je šest mjeseci provela u bolnici Kantrida. Stanje je bilo bolje, bolest se povukla, no onda se prije mjesec dana ponovno vratila.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo