LIČKI ŽUPAN

MILINOVIĆ ODGOVORIO THOMPSONU I KOMENTIRAO NAVODE DA JE KONCERT TREBAO KOŠTATI 200.000 KUNA 'Na volju mu! Novac su trebale dobiti braniteljske udruge'

Darko Milinović
 Robert Fajt / CROPIX

Nakon što je pjevač Marko Perković Thompson objavio na društvenim mrežama da otkazuje koncert kojeg je u sklopu proslave Oluje trebao održati na Krbavskom polju, ličko-senjski župan Darko Milinović u srijedu mu je tek kratko poručio: „Marku Perkoviću na volju!“.

Thompson je sinoć objavio da koncert iduće godine seli u Čavoglave te je opovrgavao da naplaćuje nastup za proslavu Oluje. "Na žalost, kao što je već viđeno u Kninu i ove godine se pojavljuju u javnosti nekorektne i neistinite izjave kojima se pokušava nametnuti dojam da ja naplaćujem svoj nastup za proslavu Oluje, što naravno nije istina", napisao je među ostalim taj pjevač. Dodao je i kako se "radi o troškovima infrastrukture i drugih potrebnih tehničkih sredstava za održavanje tako velikog događaja, a ne o bilo kakvom mom honoraru".

Milinović: za proslavu Oluje predviđeno 100.000 kuna

Župan Milinović je novinarima uoči sjednice Županijske skupštine na čijem je dnevnom redu usvajanje proračuna rekao „Marku Perkoviću na volju“, a na pitanje je li u prijedlogu proračuna predviđeno, kao što je bilo 1. srpnja, 200.000 kuna za proslavu odgovorio da je za proslavu Oluje predviđeno 100.000 i to braniteljskim udrugama, a one će odlučiti o proslavi.

Prema zadnjim informacijama, iz sedmog pokušaja usvojen je proračun Ličko-senjske županije za 2019. godinu.

Naime, na prethodnoj sjednici, na kojoj županov prijedlog proračuna nije bio usvojen jedina je primjedba bila da je neprihvatljivo da je predviđeno za Thompsonov koncert na Krbovskom polju 200.000 kuna, a da za Brinje i druga mjestima nema novaca ni za hitnu medicinsku pomoć.

Thompson je u objavi naveo i da je dogovor s obnašateljima dužnosti Županije, gradova i općina u Ličko-senjskoj županiji bio da oni osiguraju uvjete, a da on za svoj nastup nije tražio honorar od bilo koga, te da mu nije jasno zašto tu njegovu odluku pojedini mediji i političari ne cijene, već ga „naprotiv u javnosti pokušavaju diskreditirati“.

Perković je također poručio da ne želi biti uzrokom podjelama koje su u velikoj mjeri izražene u Ličko-senjskoj županiji, pa „ni izlika za osobne političke neuspjehe“, niti želi dopustiti pojedincima da svoje političke poene prikupljaju preko njegovih leđa i lažući o njegovim navodnim komercijalnim angažmanima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:37