IZBAČEN IZ HDZ-a

Milinović sutra opet u Zagrebu: 'Laž je da sam dobio opomenu'

 Marko Todorov / CROPIX

Svoju istinu o izbacivanju iz HDZ-a Darko Milinović namjerava iznijeti sutra na konferenciji za novinare koja će se održati u Zagrebu. Tada će lički župan priopćiti hoće li i kada podnijeti ostavku na mjesto župana, vratiti se u Sabor i kao nezavisni kandidat ponovno pokušati pobijediti na izborima u županiji.

“Neću se žaliti na odluku Visokog časnog suda jer kome da se uopće žalim. Pa, i sam predsjednik suda Miličević rekao je sve o mogućoj žalbi, pa čemu da je onda pišem”, rekao nam je Milinović, uz najavu da će demantirati tvrdnje koje je izrekao politički tajnik stranke Lovro Kuščević. “Nije točno da sam dobio opomenu, kao što nije točno da se nisam odazvao pozivu da dođem u stranku. Uostalom, tražio sam sastanak, zato su i ljudi iz Gospića došli u Zagreb.”

Bez poziva

Iz Milinovićeva kruga može se čuti da su mnogi lički HDZ-ovci iznenađeni što izbori nisu odgođeni i što će biti samo jedan kandidat, Marijan Kustić. Sam Milinović poručuje da se vrh stranke prema njemu u posljednje vrijeme odnosio s ignoriranjem pa kada su prije dva mjeseca na Plitvice došli ministri, pozvan je gradonačelnik Gospića koji nije član HDZ-a, a župan nije dobio poziv.

Različiti stavovi

Milinović se nije čuo ni s jednim visokim dužnosnikom HDZ-a nakon odluke o isključenju. Najavljuje da će na konferenciji za novinare reći i o navodnim prijetnjama koje su mu stavljali na teret te progovoriti o navodnim prijetnjama prema ljudima koji su ga podržavali.

“Član sam HDZ-a od 1990. godine i sigurno da sam zaslužio da se prema meni ne ponaša tako da se politička odluka o isključenju donosi na telefonskoj sjednici, a onda se ni sa čim argumentirano ne obrazloži odluka stranačkog suda ni članstvu, ni javnosti”, smatra lički župan.

Kada je riječ o izborima koji čekaju Liku, u HDZ-u ima različitih stavova. Pripremaju se izbori u Gospiću, iako mnogi smatraju da ih treba odgoditi. Sve je još vruće oko isključenja Milinovića koji ima velik utjecaj u tom kraju, pa postoji i zabrinutost da bi izbori u Gospiću, ako ih sada bude, mogli pokazati da je lički župan još jak, bez obzira na to što više nije član stranke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:21