OŠTRO OBRAĆANJE

MILINOVIĆ Tko je smjestio Plenkoviću, tko mu radi o glavi? Ja ga nikad ne bih doveo u takvu situaciju, nikad ne bih napravio to što je izveo lički HDZ

Darko Milinović
 Ronald Gorsic / CROPIX

- HDZ će imati najgori izborni rezultat u povijesti u Ličko-senjskoj županiji, a kada sam vidio listu uvjeren sam u pobjedu liste koju predvodim ja, započeo je lički župan i donedavni HDZ-ovac Darko Milinović predstavljanje svoje nezavisne liste s kojom izlazi na izbore.

- Ono što je možda zanimljivo, na mojoj listi ima 74 posto članova HDZ-a. Imamo više članova HDZ-a na mojoj nezavisnoj listi nego što ih HDZ ima na svojoj. O tome mora voditi brigu predsjednik stranke Andrej Plenković. Tko mu je smjestio listu i tko mu radi o glavi - upitao je MIlinović, kako javlja N1 televizija.

- Darko Milinović je bio nepoželjan u svojoj stranci, ali nikada ne bi doveo u ovakvu situaciju svog predsjednika stranke kao što je to napravio lokalni HDZ. Očekujem od Plenkovića da se ogradi. Mi ne podržavamo Istanbulsku konvenciju, a stranka koja je podržava ima 22 posto žena, samo sedam žena na listi. Lista koju ja predvodim, imamo 55 posto žena, 17 žena i 14 muškaraca. Mi nećemo dozvoliti da se omalovažava žena, Ličanka, majka, kraljica, kako se kaže u pjesmi. Ako Plenković i predsjednica Zajednice žena Katarina Zrinski, ako se ne ograde, to znači da Andrej Plenković podržava diskriminaciju žene. Na mojoj listi među prvih 13 kandidata je 7 žena, na listi HDZ-a su među prvih 13, to je sramno, tek dvije žene, grmio je Milinović na konferenciji.

Milinović je predložio da ljudi na listi HDZ-a i dalje mogu ostvariti žensku kvotu tako da se "Marijan Kustić preimenuje u Marijanu Kustić" te je nastavio nabrajati ostala imena s liste i njihove ženske inačice.

- Želim da sa mnom žene preuzmu lidersku ulogu u Ličko-senjskoj županiji - rekao je Milinović, donosi N1.

- Nisam bio dobar dok sam bio u HDZ-u, ali ovo se ne bi dogodilo da sam ja u HDZ-u, sada mi je drago što nisam član HDZ-a.

Smatra da je ovakva lista kukavičje jaje i dokaz da je Istanbulska potpisana s figom u džepu.

- Nećete iz Like slati poruke diskriminacije žene. Ponosna, katolička Lika vam to neće dopustiti - rekao je.

Naposljetku je najavio da očekuje između osam i dvanaest vijećnika, a govoreći o mogućim koalicijskim partnerima, naveo je i - HDZ!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:06