SABORSKI ZASTUPNIK

MILJENIĆ NE OČEKUJE PUČ U SDP-u 'Za mene bi Milanović bio odličan predsjednik Hrvatske, a Picula bi bio bolji od sadašnje predsjednice'

 Damjan Tadić / CROPIX

SDP-ov saborski zastupnik i bivši ministar pravosuđa Orsat Miljenić gostujući na televiziji N1 u emisiji Pressing Petra Štefanića kazao je da ne očekuje da će na Konvenciji SDP-a biti "pučeva i ratova koji se najavljuju".

Što se tiče novca koji SDP mora platiti Slobodanu Ljubičiću zbog duga nastalog u vrijeme predizborne kampanje Milana Bandića (dok je još bio SDP-ov kandidat), Miljenić je komentirao da se osjeća "vrlo neugodno zbog toga", te dodao: "Ugodnije bih se osjećao da smo do kraja to osporavali pa i po cijenu blokade".

Na novinarsko pitanje kako komentira večeru na kojoj su zajedno bili Bernadić i Bandić, Miljenić je odgovorio: "Ako je točno da je na njoj bila osoba koja je rušila SDP u Zagrebačkoj županiji, to nije mjesto gdje bi predsjednik SDP-a trebao biti."

SDP-ov saborski zastupnik o istupu šefa svoje stranke, Davora Bernardića, koji je u Saboru otvorio pitanje zabranjivanja satirične Facebook stranice "Di su pare", misli da je dobro da se otvori pitanje slobode govora, ali misli da ga predsjednik SDP-a nije trebao otvoriti sada. "Mislim da je bilo loše vrijeme za to", komentirao je istup zbog kojeg je Bernardić bio ismijavan u javnosti.

Orsat Miljenić kazao je da se dugoročno ne vidi u politici, ali namjerava odraditi do kraja ovaj saborski mandat. Što se tiče njegovog stranačkog kolege Tonina Picule, Miljenić je komentirao kako misli da bi on "bio bolji predsjednik od sadašnje predsjednice".

"Volio bih kada bi se Milanović okušao u toj utrci, za mene bi Milanović bio odličan predsjednik Hrvatske", dodao je, odgovarajući na potpitanje novinara N1 o bivšem premijeru i predsjedniku SDP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:33