TIJEKOM BORAVKA U SISKU

MINISTAR BOŠNJAKOVIĆ O OTVARANJU POSTUPKA PROTIV ZDRAVKA MARIĆA 'Ministar će se vjerojatno odazvati i dati će potrebna obrazloženja'

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković
 Bruno Konjević / CROPIX

Tijekom boravka u Sisku, gdje je sudjelovao u svečanosti otvaranja novouređene zgrade Županijskog suda, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković komentirao je ponovno otvaranje postupka protiv ministra financija Zdravka Marića pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa, a vezano za aferu oko Agrokora.

Bošnjaković je kazao kako nema komentara oko navedenog jer ne zna sadržaj predmeta. "Ministar Marić o tome više zna, on će se vjerojatno odazvati i dat će potrebna obrazloženja. Ali ja želim po stoti put reći da je Agrokor predmet kojeg je Vlada vrlo uspješno riješila. Deseci i deseci tisuća radnih mjesta je sačuvano. Da nije bilo Zakona o upravljanju sistemski važnim društvima ne znam kako bi to danas bilo i gdje bi ti ljudi radili. Nagodba je postignuta, radna mjesta su sačuvana i sada poslovanje ide dalje", rekao je Bošnjaković.

Novinari su pitali ministra zašto se na početak suđenja čeka jako dugo, kao što je primjerice u slučaju suđenja protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u slučaju 'štandovi'.

"Te stvari me žaloste. Ti kazneni postupci predugo traju što nije dobro niti za sud, niti za pravosuđe, niti za same okrivljenike jer oni dok su opterećeni raznim postupcima oni zapravo su na neki način u životu uskraćeni za neke stvari. Bilo bi dobro da to ide brže. Mi smo najavili da ćemo u ovom mandatu izraditi potpuno novi Zakon o kaznenom postupku koji bi trebao detektirati te točke koje nas dovode do tolikog kašnjenja i sve što je moguće mi ćemo zakonski urediti", rekao je.

Dodao je kako treba imati u vidu da postoje kazneni postupci gdje ima puno okrivljenika, svjedoka, gdje trebaju brojna vještačenja što sve zajedno uzrokuje da postupci traju duže. Na pitanje manjka li zdravstvenog osoblja u zatvorskom sustavu i je li točna informacija da lijekove zatvorenicima dostavljaju čuvari, Bošnjaković ističe kako imaju problema oko zapošljavanja zdravstvenog osoblja.

"No, informacija da zdravstvene usluge pružaju čuvari nije točna. Gdje god nemamo svojih liječnika imamo ugovore sa zdravstvenim ustanovama koje pružaju svu potrebnu skrb", rekao je Bošnjaković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:52