'UNIVERZALNA I SVEVREMENSKA PORUKA'

MINISTAR GORAN MARIĆ PUTEM FACEBOOKA ČESTITAO DAN POBJEDE 'Budimo, ostanimo i živimo kao sretan narod. Jer očito je: nema naroda bez pobjede'

 
Goran Marić
 Damjan Tadic / HANZA MEDIA

Ministar državne imovine Goran Marić putem Facebooka je svima čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

"Poznajem Hrvatsku svojim temeljnim znanjima, iskustvom, spoznajom, emocijama, ljubavlju...Trudio sam se upoznavati i upoznati ju svojom sviješću, očima, slikama,... događajima... I tako sve do trenutka kad čovjek pomisli: to je Hrvatska, ta i takva kakvu je poznajem, u svojoj cjelini, naravi, integritetu!", napisao je ministar Marić na početku objave koju je naslovio "Događaji kao slika/narav Hrvatske".

"Može se reći da je to trajalo sve do dvaju težinskih iskustava i događaja: prvi put nakon vojno-redarstvene akcije Oluja 1995. i drugi put nakon ponedjeljka 16. srpnja ove 2018. , dana povratka hrvatske nogometne reprezentacije i njezina izbornika s osvojenim srebrom na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. U ova dva događaja, upoznavao sam novu, drugu, drukčiju Hrvatsku. Onu koja je otvorila srce, dušu... Kad je pokazala svoje lice, biće i bitak, kad je pokazala svoju najbolju sliku i svoju narav…"

"Dok se pripremamo za slavljenje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, dok se zapravo sjećamo i slavimo Oluju, nedvojbeno se nameće njezina usporedba s veličanstvenim događajem u srpnju – nastupom, igrom, odnosom, uspjehom, porukom naših nogometaša i njezina izbornika na SP u Rusiji", nastavio je ministar.

"Doista savršena sličnost snage, odlučnosti, veličine, jedinstvenosti, poruka, profesionalizma, zajedništva, , dubokog i zrelog domoljublja, čistoće volje, uspjeha, ZAHVALNOSTI …Uspjeha kojemu je ime POBJEDA!"

"Nije li to frapantna, neponovljiva sličnost ovih dvaju događaja!?", zapitao se Marić u objavi.

"To su događaji koju su upotpunili moje iskustvo i moje poznavanje Hrvatske! Događaji kad je Hrvatska postajala i postala velika! To čine samo veliki događaji! Događaji koji daju značenje i značaj. Koji pokazuju i određuju mjeru našeg duha, naše misije, svijesti i samosvijesti... Događaji koji daju pravo i temelj optimizma, ponosa , nade ... Događaji koji se nude postavljaju i ostaju u samoj povijesti ali i ona sama ...Koji jesu, mogu i moraju predstavljati lice i narav prave Hrvatske. One koja nadahnjuje ljude i zahvaljuje Gospodinu s kojim putujemo našu čitavu povijest."

Marić je pozvao sve da se prepuste i poklone snazi te povijesti. "Budimo, ostanimo i živimo kao sretan narod. Jer očito je: nema naroda bez pobjede! Pobjeda je univerzalna i svevremenska poruka! Treba je slaviti, treba je ponavljati, podsjećati, posvješćivati! Poredajmo iznova u svijesti i u našoj čestitci riječi: Sretno i ponosno sjećanje na Oluju!"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:36