POSJET

MINISTAR GORAN MARIĆ U IVANCU S gradonačelnikom razgovarao o prenamjeni napuštenih Varteksovih pogona u poduzetnički inkubator

 
 Ministarstvo državne imovine

Iz Ministarstva državne imovine priopćili su da su ministar Goran Marić i državni tajnik Tomislav Boban u ponedjeljak bili u radnom posjetu Ivancu gdje su s gradonačelnikom Ivanca Miloradom Batinićem i njegovim suradnicima razgovarali o djelotvornijoj suradnji Ministarstva i tijela gradskih vlasti.

Sugovornici su, kako se navodi, razmatrali mogućnosti korištenja nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske za potrebe lokalne zajednice, s posebnim osvrtom na nekadašnji pogon tekstilne tvrtke Varteks na ivanečkom području. Tijela vlasti Grada Ivanca, naime, planiraju nekretninu, koju je nekada koristio Varteks, prenamijeniti u poduzetničko-poslovni inkubator.

Nakon sastanka, Batinić je kazao da je suradnja s Ministarstvom državne imovine konstruktivna.

- Pogon Varteksa napušten je od 2014. godine i otada osobit problem građanima predstavlja neuređeni, neodržavani okoliš. Naš je interes na tom prostoru otvoriti poslovno-proizvodni inkubator. Očekujemo pozitivnu odluku Ministarstva o dodjeli na korištenje toga zemljišta Gradu Ivancu. Prvi sljedeći korak jest obaviti procjenu stanja spomenutoga objekta, izjavio je.

Ministarstvo državne imovine

U međuvremenu je Ministarstvo još dva prostora u državnom vlasništvu dalo Gradu na korištenje, a gradonačelnik Batinić očekuje da će oni uskoro biti darovani u vlasništvo Ivancu.

Ministar Marić potvrdio je dobru suradnju Ministarstva i predstavnika Grada Ivanca pohvalivši pritom osobito kvalitetnu organizaciju netom održanoga sastanka.

- Kad bi i druge gradske i općinske uprave organizirale ovako učinkovite sastanke, bilo bi znatno lakše i brže rješavati otvorena pitanja, kazao je ministar Marić.

- Nema veće sreće za Vladu Republike Hrvatske nego kada se prostor pustoši pretvori u prostor života. Vjerujem da je to realno postići za otprilike jednu godinu. Vidjeli smo kako zapušteno izgleda prostor nakon tri godine zanemarivanja. Kako li tek izgledaju oni prostori i zgrade koji leže napušteni i zaboravljeni 30 ili 40 godina?! Nadam se da će i ovaj projekt potaknuti mlade ljude da pronađu svoj interes kroz samozapošljavanje, da ostanu na ovim prostorima, da ostanu, u Hrvatskoj, izjavio je ministar Marić.

- Sljedeći korak predstavlja procjena vrijednosti nekretnine te obrada zahtjeva Grada Ivanca, obrazložio je Marić.

Procijenio je da će se taj postupak dovršiti najkasnije za dva mjeseca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:20