POSJET

MINISTAR GORAN MARIĆ U IVANCU S gradonačelnikom razgovarao o prenamjeni napuštenih Varteksovih pogona u poduzetnički inkubator

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 27.08.2018. u 16:40

Ministarstvo državne imovine

 

Iz Ministarstva državne imovine priopćili su da su ministar Goran Marić i državni tajnik Tomislav Boban u ponedjeljak bili u radnom posjetu Ivancu gdje su s gradonačelnikom Ivanca Miloradom Batinićem i njegovim suradnicima razgovarali o djelotvornijoj suradnji Ministarstva i tijela gradskih vlasti.

Sugovornici su, kako se navodi, razmatrali mogućnosti korištenja nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske za potrebe lokalne zajednice, s posebnim osvrtom na nekadašnji pogon tekstilne tvrtke Varteks na ivanečkom području. Tijela vlasti Grada Ivanca, naime, planiraju nekretninu, koju je nekada koristio Varteks, prenamijeniti u poduzetničko-poslovni inkubator.

Nakon sastanka, Batinić je kazao da je suradnja s Ministarstvom državne imovine konstruktivna.

- Pogon Varteksa napušten je od 2014. godine i otada osobit problem građanima predstavlja neuređeni, neodržavani okoliš. Naš je interes na tom prostoru otvoriti poslovno-proizvodni inkubator. Očekujemo pozitivnu odluku Ministarstva o dodjeli na korištenje toga zemljišta Gradu Ivancu. Prvi sljedeći korak jest obaviti procjenu stanja spomenutoga objekta, izjavio je.

Ministarstvo državne imovine
 

U međuvremenu je Ministarstvo još dva prostora u državnom vlasništvu dalo Gradu na korištenje, a gradonačelnik Batinić očekuje da će oni uskoro biti darovani u vlasništvo Ivancu.

Ministar Marić potvrdio je dobru suradnju Ministarstva i predstavnika Grada Ivanca pohvalivši pritom osobito kvalitetnu organizaciju netom održanoga sastanka.

- Kad bi i druge gradske i općinske uprave organizirale ovako učinkovite sastanke, bilo bi znatno lakše i brže rješavati otvorena pitanja, kazao je ministar Marić.

- Nema veće sreće za Vladu Republike Hrvatske nego kada se prostor pustoši pretvori u prostor života. Vjerujem da je to realno postići za otprilike jednu godinu. Vidjeli smo kako zapušteno izgleda prostor nakon tri godine zanemarivanja. Kako li tek izgledaju oni prostori i zgrade koji leže napušteni i zaboravljeni 30 ili 40 godina?! Nadam se da će i ovaj projekt potaknuti mlade ljude da pronađu svoj interes kroz samozapošljavanje, da ostanu na ovim prostorima, da ostanu, u Hrvatskoj, izjavio je ministar Marić.

- Sljedeći korak predstavlja procjena vrijednosti nekretnine te obrada zahtjeva Grada Ivanca, obrazložio je Marić.

Procijenio je da će se taj postupak dovršiti najkasnije za dva mjeseca.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo