PLAN ZA HAC i ARZ

Ministar Hajdaš Dončić: Otpuštam 500 radnika! Uštedjet ću 300 milijuna kuna!

Nikša Stipaničev / CROPIX

Prema riječima ministra, HAC će nakon restrukturiranja i izdvajanja u druge tvrtke raditi na projektima autocesta, željeznica, aerodroma

ZAGREB - U Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture danas u 10:00 sati održala će se prezentacija Programa restruktuiranja tvrtki Hrvatske autoceste (HAC) i Autocesta Rijeka-Zagreb (ARZ). Prezentaciju su održali predsjednik Uprave HAC-a Dražen Guštin i predsjednik Uprave ARZ-a Željko Denona, a o planovima reorganizacije tih dviju tvrtki govorio je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

Restruktiranjem Hrvatskih autocesta i tvrtke Autocesta Rijeka-Zagreb uštedjet će se 300 milijuna kuna, a broj zaposlenih će se smanjiti za 500 osoba, kazao je ministar prometa Hajdaš Dončić predstavljujuči program restruktuiranja ovih dviju tvrtki.

Restruktuiranje treba biti završeno do 1. siječnja do kada bi iz obje tvrtke trebali biti izdvojeni sektori naplate i održavanja te će biti osnovana nova zajednička tvrtka. Nakon restruktuiranja u Hrvatskim autocestama će ostati 200 zaposlenih, u odnosu na današnjih 2800 zaposlenih.

Prema riječima ministra, taj novi HAC će raditi na projektima autocesta, željeznica, aerodroma.

Izdvajamo